Τουλάχιστον 18 παιδιά, 2 ενήλικες νεκροί μετά από πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο του Τέξας

Σύμφωνα με το ABC news τουλάχιστον 18 παιδιά και δύο ενήλικες είναι νεκροί μετά από πυροβολισμούς στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στην Ουβάλντε του Τέξας, την Τρίτη, σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.

Ο 18χρονος ύποπτος, μαθητής στο Γυμνάσιο Ουβάλντε, είναι επίσης νεκρός, δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

Ο Άμποτ είπε ότι ο ύποπτος “πυροβόλησε και σκότωσε φρικτά και ακατανόητα” περισσότερους από δώδεκα μαθητές και έναν δάσκαλο.

Ο ύποπτος φέρεται επίσης να πυροβόλησε και να σκότωσε τη γιαγιά του πριν εισέλθει στο σχολείο και ανοίξει ξανά πυρ.

Ο δράστης αναγνωρίστηκε από πηγές επιβολής του νόμου και τον κυβερνήτη ως Σαλβαδόρ Ράμος. Οι αρχές έχουν ανακτήσει ένα τουφέκι τύπου AR-15 και πολλά περιοδικά, ανέφεραν πολλές πηγές επιβολής του νόμου στο ABC News.

“Όταν οι γονείς αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο, έχουν κάθε προσδοκία να γνωρίζουν ότι θα είναι σε θέση να παραλάβουν το παιδί τους όταν τελειώσει η σχολική μέρα. Και υπάρχουν οικογένειες που πενθούν αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Άμποτ. “Η πολιτεία του Τέξας πενθεί μαζί τους για την πραγματικότητα ότι αυτοί οι γονείς δεν θα μπορέσουν να πάρουν τα παιδιά τους.”

Δύο αστυνομικοί που ανταποκρίθηκαν ήταν μεταξύ των τραυματιών, δήλωσε ο Άμποτ. Αναμένεται να επιβιώσουν, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε έτοιμος για μάχη και κάλεσε για νέους περιορισμούς στα όπλα σε ομιλία του προς το έθνος λίγες ώρες μετά την επίθεση.

“Ως έθνος πρέπει να ρωτήσουμε, πότε στο όνομα του Θεού θα αντισταθούμε στο λόμπι των όπλων; Όταν για όνομα του Θεού θα κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει;” Ο Μπάιντεν ρώτησε. “Γιατί είναι πρόθυμοι να ζήσουν με αυτό το μακελειό;

 

Πηγή: abc NEWS