Τουρκία: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε καθολική εκκλησία στον Βόσπορο

Σύμφωνα με την cumhuriyet μια ένοπλη επίθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα στον καθεδρικό ναό Santa Maria στο Sariyer της Κωνσταντινούπολης. Αναφέρθηκε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε. Δύο μασκοφόροι άνδρες (οι οποίοι καταγράφηκαν από κάμερες) έκαναν την επίθεση πυροβολώντας ένα άτομο στο κεφάλι

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια έκανε μια δήλωση για το θέμα στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Yerlikaya χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις στην ανάρτησή του:

«Σήμερα, γύρω στις 11.40 π.μ., κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Sarıyer Büyükdere, ο C.T., ο οποίος ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων στη λειτουργία, δέχθηκε επίθεση με όπλο από 2 άτομα που φορούσαν μάσκες και δυστυχώς έχασε τη ζωή του.

Έχει ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας έρευνα για το θέμα και προσπάθειες για τη σύλληψη των επιτιθέμενων. Καταδικάζουμε έντονα αυτή την αποτρόπαια επίθεση».

Σε δήλωσή του στο Twitter, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τούντς δήλωσε: «Καταδικάζω έντονα την ένοπλη επίθεση που πραγματοποίησαν δύο μασκοφόροι κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην εκκλησία Santa Maria στο Sarıyer της Κωνσταντινούπολης. Έρευνα έχει ξεκινήσει από την Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης σχετικά με την επίθεση στην οποία ένα άτομο έχασε τη ζωή του, ενώ ένας Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας και δύο Εισαγγελείς έχουν αναλάβει να διευκρινίσουν το περιστατικό. Καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόπτων που πραγματοποίησαν την επίθεση. Η έρευνα διεξάγεται με πολύπλευρο και σχολαστικό τρόπο».

Πηγή: cumhuriyet

Φωτό: ΑΠΕ

Τελευταία Άρθρα