Ο απολογισμός των νεκρών από την έκρηξη χθες, Παρασκευή, σε ανθρακωρυχείο στη βορειοδυτική Τουρκία αυξήθηκε σε 40, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Δεκαπέντε άνθρωποι εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ανθρακωρυχείο στην βορειοδυτική Τουρκία, περισσότερο από 16 ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτό, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα από τον τόπο του δυστυχήματος ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.
“Υπολογίζουμε ότι 15 από τους ανθρακωρύχους μας βρίσκονται (παγιδευμένοι) εκεί κάτω και προσπαθούμε να τους διασώσουμε”, σημείωσε ο υπουργός.
Η έκρηξη, που σημειώθηκε χθες στις 18:15 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, που βρίσκεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 28 ανθρώπους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την έκρηξη στο ορυχείο στην Τουρκία ανάρτησε κείμενο και είναι το εξής: «Sad to hear of the terrible mine explosion and loss of life in Bartin province in Türkiye. Greece is ready to send assistance immediately to help in the search for survivors». «Λυπηρό να ακούς για την τρομερή έκρηξη ορυχείου και την απώλεια ζωών στην επαρχία Bartin στην Τουρκία. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει άμεσα βοήθεια για να βοηθήσει στην αναζήτηση επιζώντων»
Πηγή ΑΠΕ Φωτό ΑΠΕ