Το απόγευμα η συνάντηση Μητσοτάκη με Μπλίνκεν στά Χανιά

O πρωθυπουργός σήμερα στις 17:50 αναμένεται να συναντηθεί στα Χανιά με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, σε μια συνάντηση με αρκετά θέματα στην ατζέντα. Στη συνάντηση εργασίας θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης ‘Αννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Η περιοδεία του ‘Αντονι Μπλίνκεν έχει στο επίκεντρό της την προώθηση των πρωτοβουλιών της αμερικανικής διπλωματίας για τον πόλεμο στη Γάζα. Σταθμοί της περιοδείας αυτής που ξεκίνησε από την Τουρκία, είναι η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Δυτική Όχθη, η Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος.

Πηγές υπογραμμίζουν πως, ο Αμερικανός αξιωματούχος επιθυμεί να τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μια διάχυση της σύγκρουσης σε περιφερειακό επίπεδο και συζητά συγκεκριμένα βήματα που μπορούν να κάνουν οι διάφορες πλευρές στην περιοχή ώστε να αποφευχθεί μια γενίκευση της κρίσης.

πηγή : ΕΡΤ

6.1.2024

Τελευταία Άρθρα