Το Κρεμλίνο έτοιμο για διαπραγμάτευση- Αρνητικός ο Ζελένσκι ως προς την τοποθεσία

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως είναι έτοιμο να διαπραγματευθεί με την Ουκρανία, προτείνοντας ως χώρο συνάντησης την πόλη Γόμελ στη Λευκορωσία, απ΄όπου η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική χώρα, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε “τον ηρωισμό” των δυνάμεών του.

Αντιπροσωπεία με εκπροσώπους των “υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, κυρίως της προεδρικής διοίκησης έφθασε στη Λευκορωσία για συνομιλίες με τους Ουκρανούς”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής προεδρίας, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, αλλά όχι στην πόλη Γόμελ της Λευκορωσίας, επειδή η χώρα αυτή λειτουργεί ως βάση οπισθοφυλακής στην εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι “οποιαδήποτε άλλη πόλη” θα ήταν κατάλληλη.

“Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού. Προτείναμε όλες αυτές τις πόλεις. Και οποιαδήποτε άλλη πόλη θα μας βόλευε”, είπε σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το cnn news η Ρωσία έδωσε στους Ουκρανούς αξιωματούχους προθεσμία 3 μ.m. τοπική ώρα (7 π.m.μ.) την Κυριακή για να αποφασίσουν εάν θα συναντηθούν για συνομιλίες στην πόλη Γκόμελ της Λευκορωσίας.

Ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας και βοηθός του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι θα παραμείνουν μέχρι τον καθορισμένο χρόνο και θα περιμένουν απάντηση.

“Μόλις λάβουμε αυτή την επιβεβαίωση, θα ξεκινήσει αμέσως να συναντηθεί με τους ομολόγους μας στις διαπραγματεύσεις”, δήλωσε ο Μεντίνσκι. “Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη.”

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι θα είναι πρόθυμος να διεξάγει συνομιλίες με τη Ρωσία, ωστόσο απέρριψε την πρότασή τους για διεξαγωγή συνάντησης στη Λευκορωσία.

Επισκόπηση τύπου : ΑΜΕ-ΜΠΕ και CNN NEWS

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ