“ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ” ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΣΤΑΜΑΤΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το μυθιστορηματικό θρίλερ του Αλέξη Σταμάτη «Το Λευκό Δωμάτιο»  που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί 

στο φεστιβάλ βιβλίου ,στη σκηνή «Κοσμάς Πολίτης» στο Ζάππειο το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 7 μ.μ.

Με το συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι: Μάνος Καρατζογιάννης ,ηθοποιός, σκηνοθέτης και Φωτεινή Τσαλίκογλου ,συγγραφέας, καθηγήτρια Ψυχολογίας.

Το καινούργιο βιβλίο του Αλέξη Σταμάτη «Το Λευκό Δωμάτιο» σε ελάχιστο χρόνο από την  κυκλοφορία του,αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους αναγνώστες και τους κριτικούς.Ένα λογοτεχνικό θρίλερ που συναρπάζει με την δράση του αλλά και με την εξαιρετικά πρωτότυπη πλοκή του!

Ο Αλέξης Σταμάτης δίνει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του σε εμβληματικούς θεατρικούς και μυθιστορηματικούς ήρωες, που όλοι έχουμε αγαπήσει, τοποθετώντας τους σε μία πανσιόν.

Οι χαρακτήρες των βιβλίων και των θεατρικών έργων συλλαμβάνονται από τους δημιουργούς τους για να ζήσουν στις σελίδες και στη σκηνή. Οι σημαντικότεροι από αυτούς ζουν για πάντα στην ψυχή των αναγνωστών και των θεατών τους. Τι γίνεται όμως μετά με τα ανύπαρκτα αυτά πλάσματα, η ζωή των οποίων δεν υπάρχει παρά μονό στο μυαλό του συγγραφέα-νονού τους; Πού πάνε όταν αυτός που τους επινόησε τους παραδίδει στο κοινό; 

Στο Λευκό δωμάτιο οι χαρακτήρες και οι ρόλοι μεταφέρονται σ’ ένα καταφύγιο-κάστρο, στην αχανή πανσιόν της αινιγματικής κυρίας Φλόρας. 

Εκεί, η ΈνταΓκάμπλερ θα συνομιλήσει με αλλά θρυλικά πρόσωπα, που θα συγκρουστούν και θα ομονοήσουν για τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της ύπαρξης, τις αναταράξεις και τις ανατροπές της ζωής. 

Ένα λογοτεχνικό θρίλερ, όπου η αγωνία εξαρτάται από την ανάγκη της κεντρικής ηρωίδας ν’ αποκτήσει έναν πραγματικό εαυτό, να ζήσει, να ερωτευτεί, να υπάρξει ως οντότητα. Σ’ έναν κόσμο όπου κυριαρχεί το επινοημένο, πόσο δύσκολο είναι ν’ αποδράσει το αληθινό;

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

8.9.2022