Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας καλεί τη Μαριούπολη να παραδοθεί μέχρι τις 5 π.μ. τοπική Δευτέρα, αναφέρουν ρωσικά κρατικά ΜΜΕ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τις τοπικές αρχές της Μαριούπολης να παραδώσουν την πόλη στις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το πρακτορείο ειδήσεων απέδωσε τις αναφορές του σε σχόλια του επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Συνταγματάρχη Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας θα ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους στην πόλη μέχρι τις 10 π.μ. τοπική ώρα τη Δευτέρα και “θέλει να λάβει γραπτή απάντηση από το Κίεβο σε αυτές τις προτάσεις πριν από τις 5:00”.

“Απευθύνουμε έκκληση στους απεχθείς ληστές, οι οποίοι ευθύνονται για εκατοντάδες ζωές αθώων ανθρώπων, και τώρα αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποι των επίσημων τοπικών αρχών, αυτής της μοναδικής πόλης Μαριούπολης. Γνωρίζουμε ότι στην παρούσα κατάσταση λίγα εξαρτώνται από εσάς, δεδομένου ότι είστε υπό τον πλήρη έλεγχο των εθνικιστικών ταγμάτων, αλλά ελπίζουμε ότι εσείς, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου της πόλης, έχετε τουλάχιστον κάτι ανθρώπινο μέσα σας, τουλάχιστον μια αίσθηση συμπόνιας για τους πολίτες που σας έχουν ανατεθεί”, δήλωσε ο Μιζίντσεφ, σύμφωνα με το RIA Novosti.

“Από τις 10 π.m. έως τις 12 η ώρα — για όλες τις ένοπλες μονάδες της Ουκρανίας και τους ξένους μισθοφόρους αποτελεί προσωρινή αναστολή των μαχών κατά μήκος της διαδρομής που συμφωνήθηκε με την Ουκρανία. Από τις 12:00, θα υπάρξει ταυτόχρονη διέλευση ανθρωπιστικών αυτοκινητοπομπών με τρόφιμα, φάρμακα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης”, δήλωσε ο Μιζίντσεφ. Αυτό το τελευταίο αίτημα έρχεται καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης δήλωσε το Σάββατο ότι οι κάτοικοι μεταφέρονται στη Ρωσία παρά τη θέλησή τους από τις ρωσικές δυνάμεις. “Την τελευταία εβδομάδα, αρκετές χιλιάδες κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν μεταφερθεί σε Ρωσικό έδαφος”, ανέφερε η δημοτική αρχή σε δήλωσή της. “Οι κατακτητές πήραν παράνομα ανθρώπους από την περιοχή Λιβομπερέζνι και από το καταφύγιο στο κτίριο αθλητικών συλλόγων, όπου περισσότερα από χίλια άτομα (κυρίως γυναίκες και παιδιά) κρυβόντουσαν από τους συνεχείς βομβαρδισμούς”.

Πηγή: cnn news- φωτό ΑΠΕ-ΜΠΕ