Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά ένα σπουδαίο άνθρωπο του θεάτρου και του κινηματογράφου, ένα αγωνιστή της δημοκρατίας και Aριστεράς

Ανακοίνωση του το ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του Κώστα Καζάκου: Ο Κώστας Καζάκος πρωταγωνίστησε για σχεδόν εβδομήντα χρόνια στο θέατρο, τον κινηματογράφο αλλά και στα κοινωνικά κινήματα.

Στα μαύρα χρόνια της Χούντας δίδαξε τη δύναμη της αντίστασης της στρατευμένης τέχνης ανεβάζοντας ως θιασάρχης αλλά και σκηνοθέτης με τον θίασο Καρέζη-Καζάκου, το έργο σταθμός του Ιάκωβου Καμπανέλη Το μεγάλο μας τσίρκο. Η χούντα των συνταγματαρχών διέκοψε βίαια την παράσταση και η Τζένη και ο Κώστας συνελήφθησαν και κρατήθηκαν στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, ενώ συνελήφθησαν εκ νέου κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς το έργο ανέβηκε ξανά με μεγαλύτερη επιτυχία.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 και του Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΚΚΕ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Σχεδόν μέχρι τέλους παρέμενε ορθός στο σανίδι σαν γνήσιος θεατράνθρωπος. Μόλις τον περασμένο Απρίλιο αναγκάστηκε να αποχωρήσει λίγο πριν την πρεμιέρα από την παράσταση «Ματωμένα Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου, ενώ είχε κάνει πρόβες. Θα τον θυμόμαστε για το ταλέντο του και το αγωνιστικό του φρόνημα.

Το Τμήμα Πολιτισμού Σύριζα-ΠΣ εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στη οικογένειά του.