” Το τρένο ” του Λένου Χρηστίδη στο Θέατρο Άβατον

” Το τρένο ” του Λένου Χρηστίδη

Συντελεστές

Κείμενο: Λένος Χρηστίδης

Δραματουργική επεξεργασία: ομάδα Miserdé
Σκηνοθεσία: Άρτεμις Βρεττού
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Τσούνη
Σκηνογραφία: ομάδα Miserdé
Κοστούμια: Θεοδώρα Τσούνη
Ερμηνεύουν: Φωτεινή Καλογεροπούλου, Άγγελος Λιάγκος, Ειρήνη Μητσοτάκη, Γιάννης Σέρρης , Ειρήνη  Σιδηροπούλου, Νίκος Χρονόπουλος
Φωτογραφίες: Quickfilm LTD
Trailer: Quickfilm LTD
Αφίσα: Σάλτης Σεραφείμ
Επικοινωνία: Άλκηστις Χριστοπούλου
Παραγωγή: Omikron3

Περιγραφή

Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες όπως προσέλθουν στις θέσεις τους. Το τρένο είναι έτοιμο για αναχώρηση. Προορισμός: επώδυνος αλλά αναπόφευκτος.

Η ομάδα Miserdé συστήνεται στο κοινό παρουσιάζοντας «Το τρένο» του Λένου Χρηστίδη, ένα εκρηκτικό έργο με θέμα το ταξίδι προς την ενηλικίωση, σε σκηνοθεσία Άρτεμης Βρεττού  στο θέατρο Άβατον.
Έξι νέοι, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, ταξιδεύουν με ένα παράξενο τρένο διαγράφοντας μια ξέφρενη πορεία μέσα στη νύχτα. Οι αποσκευές τους βαριές και το τέλος του ταξιδιού τους αβέβαιο. 

Έξι επιβάτες, που δεν ξέρουν ακόμα ποιοι είναι ούτε πού θέλουν να πάνε, τραγουδούν, χορεύουν ουρλιάζουν, καπνίζουν, σβήνουν κεριά σε τούρτες, αντιδρούν προσπαθώντας να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους και τον κόσμο μέσα τους.
Το «Τρένο» γράφτηκε από τον Λένο Χρηστίδη με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 3ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου το 2013 στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση , με τους ίδιους τους μαθητές να παίζουν τους ρόλους που δημιούργησαν.
Μια παράσταση άγρια, ορμητική και την ίδια στιγμή τρυφερή και σπαρακτική, όπως το ταξίδι προς την ενηλικίωση.
«Παρακαλούνται οι οι κύριοι επιβάτες όπως προσδέσουν τις ζώνες ασφαλείας τους σε όποιο σημείο κι αν βρίσκονται. Απαγορεύονται οι μετακινήσεις. Μπαίνουμε σε περιοχή σοβαρών αναταράξεων.»

Πληροφορίες

Ημέρες & Ώρες
27 Δεκεμβρίου στις 21:00
& 2-3 Ιανουαρίου στις 21:00
Διάρκεια: 60’
Εισιτήρια
Κανονικό: 13
Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65: 10
Προπώληση εισιτηρίων από το https://www.viva.gr/


Θέατρο Άβατον

Διεύθυνση: Ευπατριδών 3 Κεραμεικός
 
27.12.2022