ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Γιώργος Δεμερτζής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Σακαρίδης και όλοι οι εργαζόμενοι του φεστιβάλ αποχαιρετούμε με θλίψη έναν πολύτιμο συνεργάτη και εκλεκτό φίλο, τον Στάθη Παρασκευόπουλο, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας.
Ο Στάθης Παρασκευόπουλος υπήρξε συνιδρυτής του εκπαιδευτικού προγράμματος του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Drama Talent Lab από το 2009, και σταθερός συνεργάτης και συνοδοιπόρος του Pitching Lab από το 2014 που ιδρύθηκε έως σήμερα – μάλιστα μόλις πριν από λίγες μέρες μας παρέδωσε την τελική του κρίση για τα 122 σχέδια του Pitching Lab 2023. H συμβολή του στο Φεστιβάλ υπήρξε σημαντική, ενώ στάθηκε πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους δημιουργούς που συμμετείχαν στα εργαστήριά του. Υπήρξε media and script consultant σε μεγάλα κανάλια και εταιρείες παραγωγής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, buyer και  σύμβουλος περιεχομένου και προγραμμάτων σε φεστιβάλ και πλατφόρμες (ανάμεσά τους οι Cosmote και East Asia Media) αλλά και jury στην Promax India 2022.
Υπήρξε επίσης μουσικός επιμελητής και ραδιοφωνικός παραγωγός στην Ελλάδα και την Αυστραλία.
Σύμφωνα με τη στενή συνεργάτιδά του, επικεφαλής του Lab του Φεστιβάλ Δράμας Βαρβάρα Δούκα, “για την ομάδα του Pitching Lab, τη Τζωρτζίνα Κακουδάκη, τον Τζων Στήβενς και εμένα προσωπικά έφυγε ο πιο στενός μας φίλος και συνεργάτης. Πάνω απ’ όλα χάθηκε ένας σπουδαίος σύζυγος και πατέρας για τη γυναίκα και το γιο του, αλλά και ένα ασυναγώνιστο μυαλό στη σκέψη και τη συγκρότηση, που με μειλίχιο και διεισδυτικό τρόπο, συνδύαζε τομείς της σύγχρονης φιλοσοφικής σκέψης με την Τέχνη  και την Επικοινωνία. Είμαι βέβαιη, ότι σε όλους τους ανθρώπους του DISFF που τον γνώρισαν και στη Δράμα που τόσο αγαπούσε, θα μείνει αξέχαστος”.
Η κηδεία του Στάθη Παρασκευόπουλου θα γίνει στο Λονδίνο, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

18.6.2024