Τραγικός απολογισμός από την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, στους 26 ανέρχονται οι νεκροί

Με τελευταία ανακοίνωση της πυροσβεστικής στις 4 τα ξημερώματα, οι νεκροί ανέρχονται στους 26, πολλοί είναι και οι σοβαρά τραυματισμένοι. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών είναι σε εξέλιξη και διεξάγεται υπό δύσκολες συνθήκες, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των συρμών.

Συγκρούστηκαν εμπορική με επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος με 40 πυροσβέστες και 17 οχήματα. Το ΕΚΑΒ επιχειρεί στο σημείο με 30 ασθενοφόρα συνεχίζοντας το έργο της διάσωσης και της περίθαλψης και συνδράμει η ελληνική αστυνομία.

Τραυματίες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και αρκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο της Κατερίνης.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματά Θεσσαλονίκης που διαθέτουν ειδική μονάδα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο έχουν τεθεί σε επιφυλακή και τα νοσοκομεία της Αττικής. Σε επιφυλακή είναι επίσης και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που χρειαστεί να δεχτούν τραυματίες.

Επιπλέον, η 1η στρατιά και στρατιωτικές μονάδες στη Θεσσαλία τέθηκαν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται στην περίπτωση ανάλογων δυστυχημάτων.

Στην επιβατική αμαξοστοιχία IC 62, που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες, ανέφερε νωρίτερα η εταιρεία Hellenic Train, η οποία εξήγησε πως από τους 430 ανθρώπους που είχαν επιβιβαστεί σε αυτή στην Αθήνα, αποβιβάστηκαν κάπου 80 στη Λάρισα. Στην εμπορευματική αμαξοστοιχία, κατά πληροφορίες, επέβαιναν τρεις άνθρωποι.