«ΤΡΩΑΔΕΣ» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκης

ΤΡΩΑΔΕΣ»
του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ

Πρεμιέρα: Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη
Πέμπτη 6 & Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Επίδαυρος, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023
Παρασκευή 18 & Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Το «ταξίδι» των Τρωάδων θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, καθώς η  πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στο Θέατρο Δάσους (6  & 7 Ιουλίου), για να ακολουθήσει περιοδεία στην Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα, ενώ στις 18 & 19 Αυγούστου οι «Τρωάδες» θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και σε θέατρα της  Αττικής τον Σεπτέμβριο.

Ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης, βραβευμένος από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών με το βραβείο «Νέου θεατρικού δημιουργού» για το 2018, υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού του ΚΘΒΕ, μας παρουσιάζει φέτος μια ρηξικέλευθη ανάγνωση του αριστουργηματικού έργου του Ευριπίδη.

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, ο οποίος θα παίζει πιάνο επί σκηνής κατά τη διάρκεια των παραστάσεων που θα δοθούν στη Θεσσαλονίκη και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Στο ρόλο της Εκάβης η Ρούλα Πατεράκη.
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Πιατάς, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μαρία Διακοπαναγιώτου,Μαρίζα Τσάρη, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Λουκία Βασιλείου με έναν εξαιρετικό 20μελή θίασο ηθοποιών.
Ο Αντώνης Καφετζόπουλος στο ρόλο του Ποσειδώνα.

* Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

4.7.2023