ΤRT ΤΟΥΡΚΊΑΣ : Ο Ακάρ για τη συνάντηση του με τον Παναγιωτόπουλο

«Η επικέντρωση στην θετική ατζέντα και η αποκλιμάκωση της έντασης θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Ο Ακάρ απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την επικαιρότητα μετά το πέρας της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ

Αφού υπενθύμισαν στον υπουργό τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην έδρα του ΝΑΤΟ, τον ρώτησαν για την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.

Ο Ακάρ διατύπωσε την βούληση της Τουρκίας να ζει με ειρήνη, ευημερία και γαλήνη με τους γείτονες της.

«Θεωρούμε σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για την επίλυση των τρέχοντων προβλημάτων. Η επικέντρωση στην θετική ατζέντα και η αποκλιμάκωση της έντασης θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ερωτηθείς για την ένταση  με Έλληνες βουλευτές στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (NATO PA) και την Κοινή Συνάντηση της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ο Ακάρ δήλωσε τα παρακάτω:

«Κάναμε μια ενημέρωση με πολύ διακριτική, ευγενική και διπλωματική γλώσσα χωρίς να προκαλούμε κανέναν. Η ουσία της ενημέρωσης μας ήταν η εξής, υπάρχει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας; Υπάρχει. Πως μπορεί να επιλυθεί; Συζητώντας. Σε σχέση με αυτό υπάρχουν συμβουλευτικές συνομιλίες, συνομιλίες για τους κανόνες απεμπλοκής και για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Είπαμε ότι μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα συζητώντας. Εκείνοι δε με αβάσιμες ερωτήσεις και σχόλια επιχείρησαν να απομακρύνουν από το σκοπό της τη συνάντηση που πήγαινε αρκετά θετικά».

πηγή: TRT Τουρκίας