Φιλανθρωπική εκδήλωση από τον Σύλλογο “ΗΡΑ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ” και την Πρόεδρο του Έλλη Ρουμπάκου στο μαγευτικό Γύθειο Λακωνίας.

Φωτό:  Μαρία Κορινθίου – Βίκυ Χατζηβασιλείου – Μανώλης Σφακιανάκης – Έλλη Ρουμπάκου – Ζήνα Κουτσελίνη

O Φιλανθρωπικός Σύλλογος “ΗΡΑ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ” και η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του κ.Έλλη Ρουμπάκου, διοργάνωσαν στο Γύθειο Λακωνίας μία άκρως επιτυχημένη εκδήλωση, με σκοπό την παρουσίαση των στόχων και της δράσης του νεοσύστατου συλλόγου, που θα βοηθά παιδιά κάθε ηλικίας, για κάθε λόγο και θα επιδιώκει τη συνεχή επιμόρφωση και υποστήριξή τους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες της δημόσιας ζωής της πόλης, επίσημοι εκπρόσωποι φορέων, διακεκριμένες προσωπικότητες από τον δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, όπως η Ζήνα Κουτσελίνη, που παρουσίασε και συντόνισε την εκδήλωση, η Βίκυ Χατζηβασιλείου και η Μαρία Κορινθίου, οι οποίες ταξίδεψαν αποκλειστικά από την Αθήνα και μίλησαν για την ανάγκη υποστήριξης κάθε παιδιού που χρήζει βοήθειας.

Με σύμβολο την Ήρα, αρχαία θεά και προστάτιδα της οικογένειας, μία γυναίκα που κρατά μία δάδα, μία ασπίδα και ένα παιδί στην αγκαλιά, που με τη δάδα φωτίζει και με την ασπίδα προστατεύει οτιδήποτε μπορεί να βρεθεί μπροστά σε κάθε παιδί, ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος “ΗΡΑ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ” με έδρα τη Λακωνία , συναισθανόμενος τον κοινωνικό χαρακτήρα του έργου που επιτελεί, είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αντικείμενο την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, της βίας σε βάρος των παιδιών είτε λεκτικής είτε ψυχολογικής είτε σωματικής, εντός του σχολικού περιβάλλοντος ή της οικογένειας, από συνομηλίκους ή και μεγαλύτερα πρόσωπα. Στόχοι του συλλόγου η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η πάταξη της εκμετάλλευσης των παιδιών, η οικονομική αρωγή σε θέματα εκπαίδευσης και διαβίωσης, η νουθέτηση και η καθοδήγηση τους (π.χ. θύματα παρενόχλησης, βιασμού, κακοποίησης ή περιπτώσεις παιδιά που αδυνατούν να σπουδάσουν λόγω οικονομικής δυσχέρειας της οικογένειας τους). Ανεξάρτητα από την ηλικία του, κάθε παιδί μπορεί να υποστηριχθεί από τον σύλλογο, ενώ προβλέπεται να μπορούν και ενήλικες που θεωρούνται προστατευόμενα μέλη.