Φρέντι Μπελέρης : Αναμενόμενη η απόφαση του εφετείου

Την απόφαση να καθαιρεθεί από δήμαρχος Χειμμάρας, έλαβε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) στην Αλβανία αναφορικά με την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρης.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης με ανακοίνωση του τονίζει

΄΄Η απόφαση του Εφετείου ήταν αναμενόμενη, καθώς οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου είχαν σχεδιαστεί σε κάθε βήμα από τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Ένα πράγμα ωστόσο είναι βέβαιο: η παρωδία δικαιοσύνης, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστίνα που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου, δεν τελειώνει εδώ. Έχω ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου και είμαι βέβαιος ότι εκεί θα αποδοθεί η δικαιοσύνη που δεν αποδόθηκε από το καθεστώς Ράμα.

Ο Εντι Ράμα πέτυχε τον στόχο του να μην αναλάβω καθήκοντα ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, έτσι ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδια του και να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων της περιοχής. Δυστυχώς όμως για εκείνον και ευτυχώς για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, η παρουσία μου στην Ευρωβουλή -χάρη στην αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη στήριξη του ελληνικού λαού- εγγυάται ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα συνεχιστεί. Οσοι έτρεφαν αυταπάτες ότι ο Ράμα θα φερθεί ως ηγέτης χώρας που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και όχι ως ένας ακόμα αυταρχικός ηγέτης, διαψεύστηκαν.

Σε ό,τι με αφορά η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Όπως δεν κάμφθηκα τους τελευταίους 14 μήνες, έτσι δεν θα καμφθώ ούτε τώρα, τους 3-4 μήνες που απέμειναν. Το πρόβλημα από εδώ και μπρος θα το έχει ο Εντι Ράμα, όχι εγώ. Στο τέλος, το φως πάντα κερδίζει το σκοτάδι.΄΄

Ως γνωστό ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμμάρας δεν ορκίστηκε δήμαρχος, καθώς  συνελήφθη για «ενεργητική διαφθορά» στις αυτοδιοικητικές εκλογές που διεξήχθησαν στη γειτονική χώρα το 2023,  μεταφέρθηκε από τις φυλακές στο κτίριο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής ώστε να ακούσει την απόφαση.

Ο ίδιος σημειώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι ο Έντι Ράμα «πέτυχε τον στόχο του να μην αναλάβω καθήκοντα ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, έτσι ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδια του και να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων της περιοχής».

5.7.2024