Φύλλα Εργασίας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, από τη βραβευμένη συγγραφέα Σταυρούλα Βενιέρη

Η σειρά Φύλλα Εργασίας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων – Δεξιότητες και Δράσεις έχει στόχο την ενασχόληση των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με κατάλληλο παιδαγωγικό υλικό, το οποίο καλύπτει θέματα διδασκαλίας για όλο τον χρόνο, σύμφωνα με τα νέα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.

 

Προσφέρει ερεθίσματα στα παιδιά που στοχεύουν στη μαθησιακή και κοινωνική τους εξέλιξη, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους για τον κόσμο και το περιβάλλον στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται. 

Επιπλέον, ενδυναμώνεται η συγκέντρωση, η προσοχή και οι γνωστικές τους ικανότητες αποκτώντας ορθότερη κρίση.

Η σειρά αποτελείται από 5 τόμους με 280 φύλλα εργασίας συνολικά και 5 CD-ROM, τα οποία συνοδεύουν κάθε τόμο.     

                                                             

Ο 1ος τόμος της σειράς Φύλλα Εργασίας Δημιουργικών Προγραμμάτων – Δεξιότητες και Δράσεις περιλαμβάνει 56 φύλλα εργασίας με βασικές διαθεματικές ενότητες, τις 4 εποχές, το ταξίδι του νερού, τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος, το σώμα μας, υγιεινή διατροφή, τα μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς, κυκλοφοριακή αγωγή και συμπεριφορά στον δρόμο, τα επαγγέλματα, τα μουσικά όργανα, τα μέσα επικοινωνίας, τον καταναλωτισμό και την επίδραση της διαφήμισης στη ζωή μας.

Ο 2ος τόμος της σειράς Φύλλα Εργασίας Δημιουργικών Προγραμμάτων – Δεξιότητες και Δράσεις περιλαμβάνει 58 φύλλα εργασίας με θεματικές ενότητες που αναφέρονται στο Ζωικό και Φυτικό Βασίλειο.

Μέσα από πληροφορίες, απλές ερωτήσεις, παραδείγματα, τεστ και λαβύρινθους, τα παιδιά εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους για τα διάφορα είδη ζώων, την προϊστορική ζωή, τους δεινόσαυρους, τα δέντρα, τα φυτά, τα λουλούδια, τα πουλιά, τα έντομα, τη θάλασσα και τα πλάσματά της.

Ο 3ος τόμος της σειράς Φύλλα Εργασίας Δημιουργικών Προγραμμάτων – Δεξιότητες και Δράσεις περιλαμβάνει 56 φύλλα εργασίας με θεματικές ενότητες που αναφέρονται στις σχολικές και θρησκευτικές γιορτές, τις εθνικές επετείους, τις εορταστικές εκδηλώσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Ο 4ος τόμος της σειράς Φύλλα Εργασίας Δημιουργικών Προγραμμάτων – Δεξιότητες και Δράσεις περιλαμβάνει 56 φύλλα εργασίας με τις κυριότερες Παγκόσμιες Ημέρες του χρόνου, που είναι οι εξής:

Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κατά του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού και της Βίας, κατά του Ρατσισμού, Ατόμων με αναπηρία, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης, Δασών, Υγρότοπων, Ζώων, Παιδικού Βιβλίου, Αποταμίευσης και Πλυσίματος Χεριών.

Ο 5ος τόμος της σειράς Φύλλα Εργασίας Δημιουργικών Προγραμμάτων – Δεξιότητες και Δράσεις περιλαμβάνει 55 φύλλα εργασίας με τις  θεματικές ενότητες Τα συναισθήματα και εγώ Τρόποι καλής συμπεριφοράς, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους, να τα εκφράσουν και τα παρακινούν με απλό τρόπο να αναπτύσσουν την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία τους.

Τόμοι: 5

Διαστάσεις κάθε τόμου: 21 Χ 30 εκ.

Σελίδες:  62, ο κάθε τόμος

Έκδοση 2022

Κάθε τόμος περιέχει CD-ROM

ISBN (σετ): 978-618-5700-00-3

 

Η σειρά διατίθεται από τις 

Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ 

Διεύθυνση: Πειραιώς 8 – Αθήνα

Τηλ.: 210 52 42 424

         693 22 14 777

Email: kouros.books@gmail.com

            www.kourosbooks.gr

 

26.8.2022