Χάρης Δούκας: Δεν κρύβομαι, είμαι εδώ και ζητώ τη στήριξή σας


O  Χάρης Δούκας  μιλώντας από το βήμα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισημοποιώντας ουσιαστικά την κάθοδό του στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, στις 6 Οκτωβρίου τόνισε:
«Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας. Πάμε να νικήσουμε τώρα. Στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τον Κασσελάκη, αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες, θέλουμε ηγεσία που θα κάνει πράξη το “μαζί”».
Ο κ. Δούκας ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων είτε χάσει είτε κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία , συμφωνώντας παράλληλα με τον οδικό χάρτη που πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης για εκλογή ηγεσία τον Οκτώβριο.
Ωστόσο, ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης. Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο με ανάταξη δυνάμεων, με τομές και ρήξεις με το παρελθόν. Για να ξαναγίνει κόμμα των μελών κι όχι κόμμα μηχανισμών δίνοντας ρόλο στον καθένα».

« Ο χρόνος έχει ρήξεις και ρωγμές και δεν είναι στατικός όπως κάποιοι νομίζουν. Τώρα αποδομείται σε ακραίο ρυθμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα η αποχή είναι πρωτοφανής και ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στο πολιτικό σύστημα και οδηγείται σε ακραίους δρόμους, Σε ό,τι με αφορά θα αναλάβω και θα αναμετρηθώ με αυτήν την ευθύνη.

Στον δήμο της Αθήνας δώσαμε μια μεγάλη μάχη που οι περισσότεροι θεωρούσαν χαμένο. Όχι για να κερδίσουμε τον Κασσελάκη αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες. Έχουμε ανάγκη από ηγεσία που θα κάνει πράξη το μαζί. Μόνος κανένας δεν μπορεί. Αυτό το σχέδιο και αυτούς τους στόχους μπορώ να υπηρετήσω. Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας», τόνισε ο Χάρης Δούκας.
Πρέπει να ξανά κάνουμε μεγάλο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Να ξανά γίνουμε κόμμα μελών και όχι στελεχών και μηχανισμών. Να δώσουμε ρόλο στον καθένα».
Ο Χάρης Δούκας πάντως στήριξε τον οδικό χάρη του Νίκου Ανδρουλάκη: «οι αντίπαλοι μας δεν είναι μέσα σε αυτή την αίθουσα, είναι έξω. Σε κλίμα ενότητας, συμφωνώ με τον οδικό χάρτη του Νίκου Ανδρουλάκη».
Και κατέληξε λέγοντας:
«Να φανούμε αντάξιοι του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου της αλλαγής, του Κώστα Σημίτη του εκσυγχρονισμού, του Γιώργου Παπανδρέου, του Βαγγέλη Βενιζέλου, της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη που ενίσχυσε τα ποσοστά μας»

30.6.2024