Χάρης Δούκας: «Είναι μεγάλη τιμή ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 να καταλήγει στην πόλη μας, την Αθήνα»

Η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Αθλητισμού για τη φετινή διοργάνωση του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, επισφραγίστηκε σήμερα κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε: «Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που συμμετέχουμε κι εμείς, ως Δήμος Αθηναίων, σε αυτήν την πολύ σπουδαία διοργάνωση, τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024. Θεωρούμε ότι το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός αποτελεί μια σπουδαία αναβάθμιση για την χώρα μας και είναι μεγάλη τιμή να καταλήγει στην πόλη μας, την Αθήνα. Προβλέπεται, παράλληλα, η διοργάνωση πάρα πολλών δράσεων και δραστηριοτήτων για τους κατοίκους. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να υποδεχτούμε τους ποδηλάτες. Μου αρέσει παρά πολύ συνολικά η φιλοσοφία του Υπουργού γιατί προχωράει κι άλλο ένα πρόγραμμα που δεν αφορά μόνο τον πρωταθλητισμό αλλά απευθύνεται κυρίως στον απλό πολίτη, το πρόγραμμα “Άθληση για όλους”. Βεβαίως θα συμμετέχουμε ενεργά και σ’ αυτή την προσπάθεια».

Στις δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού επισήμανε: «Καλωσορίζω τον Δήμαρχο Αθήνας, Χάρη Δούκα, ως θεσμικό συνδιοργανωτή της τεράστιας εμβέλειας διοργάνωσης. Ο αγώνας θα ενώσει τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη και τερματίζοντας στην Αθήνα, αφού ενδιάμεσα διασχίσει από βορρά προς νότο τη “ραχοκοκαλιά” της χώρας. Η Κατερίνη, η Καρδίτσα, το Καρπενήσι, η Σπερχειάδα και η Χαλκίδα θα είναι οι ενδιάμεσοι σταθμοί, με το “βασιλικό” ετάπ (17/5) που θα τερματίσει στο Βελούχι (1.852 μ.) να δεσπόζει σε όλη τη διοργάνωση. Θέλουμε η διοργάνωση να πετύχει για πολλούς λόγους, αθλητικούς, τουριστικούς, ενδυναμώνοντας οικονομικά και τις τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Βρούτσης χάρισε συμβολικά στον κ. Δούκα ένα ποδήλατο και το απαραίτητο κράνος για την οδική ασφάλεια, με τον Δήμαρχο Αθηναίων να σημειώνει: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το δώρο σας, το οποίο, φυσικά, θα χρησιμοποιήσω. Ταιριάζει απόλυτα και με τη προσέγγιση που έχουμε για μία Αθήνα πράσινη, φιλική προς τους πολίτες, φιλική προς το ποδήλατο».

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024, θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη στις 15 Μαΐου και θα κορυφωθεί την τελευταία ημέρα του (19/5) σε μια, από κάθε άποψη, μαγική διαδρομή που θα εκκινήσει από την Ακρόπολη, θα κατευθυνθεί στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και θα τερματίσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προσφέροντας μια συνεχή εναλλαγή εικόνων. Η πολιτιστική κληρονομιά και η σύγχρονη Αθήνα, θα ταξιδέψουν σε εκατομμύρια τηλεοπτικές οθόνες σε όλο τον κόσμο, διαφημίζοντας τόσο τον αγώνα, όσο και ολόκληρη τη χώρα ως τουριστικό προορισμό.

16.3.2024