Ό. Γεροβασίλη: Όνειρο απατηλό της ΝΔ η αυτοδυναμία στις 21 Μαΐου

«Όνειρο απατηλό η αυτοδυναμία ΝΔ και άπιαστο, ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας υπό τη Νέα Δημοκρατία» έτσι χαρακτήρισε η  Όλγα Γεροβασίλη  στο OPEN TV και στην επομπή ΄΄ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ΄΄  την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Μητσοτάκης με την εξαγγελία των εκλογών στις 21.5 έσπευσε, ως μη όφειλε, να εξαγγείλει και τις δεύτερες και τις τρίτες. Τι ομολόγησε στην ουσία; Ότι γνωρίζει ότι δεν συγκεντρώνει αυτοδυναμία το κόμμα του, ότι είναι η μόνη δύναμη που δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση στις 21 Μαΐου, εξού και η διάθεσή του να προδιαγράψει μία περιπετειώδη πορεία για τη χώρα για μεγάλο διάστημα.

Οι πρωθυπουργοί, οι βουλευτές και οι κυβερνήσεις επιλέγονται από το λαό δια της ψήφου του. Ο κόσμος όταν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ψηφίζει με πρόεδρο τον Τσίπρα, ΝΔ με Μητσοτάκη, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με Ανδρουλάκη κ.ό.κ. Επομένως κάθε νύξη περί κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό πρόσωπο διαφορετικό από τον πρόεδρο του κόμματος που ο λαός αναδεικνύει ως πρώτη δύναμη είναι, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτός θέματος» σχολίασε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Σε μία προεκλογική περίοδο, γνωρίζουμε όλοι ότι τα κόμματα περιχαρακώνουν τον εκλογικό τους χώρο για να επιτύχουν το μάξιμουμ δυνατό αποτέλεσμα. Μετά όμως τις εκλογές ακολουθεί η ώρα της ευθύνης απέναντι στην πραγματικότητα. Εκτίμησή μου λοιπόν είναι ότι, εφόσον το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για προοδευτική διακυβέρνηση με σοσιαλιστικό προσανατολισμό, δεν είναι ποτέ δυνατόν να συγκλίνει με τη Νέα Δημοκρατία. Επίσης, ακριβώς επειδή, όπως είπα η μετεκλογική στιγμή είναι ώρα κρίσιμη απέναντι και στον λαό και στη χώρα θα φανεί κατά πόσον το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θα πάρει την ευθύνη να επιτρέψει να συρθεί η χώρα σε δεύτερο γύρο εκλογών εάν ο λαός έχει –όπως πιστεύω απολύτως- επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα» τόνισε για τις μετεκλογικές συνεργασίες η Όλγα Γεροβασίλη.

Κώστας Μεσσηνέζης

Δημοσιογράφος

29.3.2023