΄΄Κώστας Μαντας : 50 χρόνια Τηλεόραση΄΄: Ένας χαρακτήρας, γεμάτος ανθρωπιά, αγάπη και αλληλοεξυπηρέτηση

Πολλά χρόνια ζήσαμε μαζί στον επαγγελματικό μας βίο στην τότε ΥΕΝΕΔ και μετέπειτα ΕΡΤ2, στη ΝΕΤ και την ΕΡΤ, με τον αγαπητό φίλο και εξαίρετο επαγγελματία, Κώστα Μαντά. Όλα αυτά τα χρόνια ζήσαμε αξέχαστες καλές στιγμές, αλλά ζήσαμε και στιγμές αγωνίας και άγχους, γιατί το καθημερινό ρεπορτάζ είχε πολλές απαιτήσεις κι έπρεπε να διαχειρισθούμε δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Από την παρουσίαση του βιβλίου στη Κηφισιά


Στα περισσότερα χρόνια που συνεργάστηκα με τον Κώστα και κυρίως κατά τη δεκαετία του 1980, εκείνος ήταν προϊστάμενος των εξωτερικών συνεργείων, μια θέση που σε ήθελε καθημερινά σε συνεχή εγρήγορση και ετοιμότητα. Εγώ ως υπεύθυνος του αστυνομικού ρεπορτάζ, έπρεπε να έχω άμεση επαφή με τον Κώστα, ο οποίος κανόνιζε τον οπερατέρ, τον ηχολήπτη κι όλα όσα χρειαζόμουνα για να μεταβούμε για ρεπορτάζ στον τόπο, όπου διαδραματίζονταν τα όποια γεγονότα.


Θυμάμαι ότι του τηλεφωνούσα και τον ξυπνούσα περίεργες ώρες όπως 12:00 τα μεσάνυχτα, 3 ή 4 τα ξημερώματα

κ. ά., όταν αντιμετώπιζα πρόβλημα με τα συνεργεία κι εκείνος χωρίς διαμαρτυρία και χωρίς να βαρυγκομά, προσπαθούσε κι έβρισκε λύση.


Πέρα από το πάθος και την αγάπη που είχε στη δουλειά του, ο Κώστας ήταν και είναι άριστος οικογενειάρχης, αλλά και πολύ καλός χαρακτήρας, γεμάτος 
ανθρωπιά, αγάπη και αλληλοεξυπηρέτηση.

Εύχομαι στον αγαπητό σε όλους μας Κώστα, το βιβλίο του να είναι καλοτάξιδο και να συνεχίσει το συγγραφικό του έργο και με άλλα βιβλία, χρήσιμα όχι μόνο στους εργαζόμενους στην τηλεόραση και στα άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο.


Πάνος Σόμπολος

Δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

 
 

΄΄Απόσπασμα από το βιβλίο μου: <<50 χρόνια Τηλεόραση>>

Eκδόθηκε πρόσφατα από τις Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ με Εκδότη τον κ. Δημήτρη Φύκιρη.

Σύμβουλος έργου ήταν η Συγγραφέας, Αρθρογράφος και Υπεύθυνη Δημοσίων

Σχέσεων & Επικοινωνίας των Εκδόσεων ΚΟΥΡΟΣ,  κα Σταυρούλα Βενιέρη.΄΄

Κώστας Μαντάς
 
21.1.2024