΄΄ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΖΩΗ – TO LESLIE΄΄ Στο Αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΖΩΗ – TO LESLIE
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου
Drama | K-15 | 2022 | USA | 119΄
σκηνοθεσία: Michael Morris
παίζουν: Andrea Riseborough, Drew Youngblood, Tom Virtue
21:00 | Αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, πολυτεκνους και φοιτητές, και είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών
 
Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, η ταινία «Όσα Φέρνει η ζωή» καταγράφει το σήμερα των αποτυχημένων επιλογών μιας νικήτριας τυχερού παιχνιδιού που το αλκοόλ και οι καταχρήσεις την οδήγησαν στη μοναξιά και την κατάντια. Το χρήμα που εξανεμίζεται, οι γρήγορες απογοητευσεις, η συχνή επιστροφή στη συνήθεια θα την οδηγήσουν σε μια αντανάκλαση πάνω στο φλασκί, που καθρεφτίζει την κατάντια της. Είναι ένα καμένο χαρτί από το βιβλίο των απόκληρων και μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να τη σώσει.
Σκηνοθέτης μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών («Better Call Saul», «13 Reasons Why», «Bloodline», «Brothers and Sisters»), ο Μάικλ Μόρις αποφασίζει να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μία αληθινή ιστορία. Γιατί η Λέσλι υπήρξε – όπως υπάρχουν και χιλιάδες παρόμοιες Λέσλι, ανά τον κόσμο. Χαμένοι, κατεστραμμένοι άνθρωποι, έρμαια των εθισμών και των κακών επιλογών τους, που και αυτοί αξίζουν ευκαιρίες για να παλέψουν με τους δαίμονές τους και να σταθούν στα πόδια τους.
Ο Μόρις κινηματογραφεί με την αίσθηση του κατεπείγοντος. Η κάμερά του, σε αρκετές σεκάνς στο χέρι, είναι κολλημένη στην ηρωίδα του. Σαν να αγωνιά κι εκείνη για την επιβίωσή της. Και η ηρωίδα, Αντρέα Ράιζμπορο, δίνει μια απίστευτη ερμηνεία ζωής. Είναι τόσο συγκλονιστικός ο τρόπος που παίζει, που αδυνατείς να πάρεις τα μάτια από πάνω της. Τόσο συγκλονιστικός, που αυτή η παραγκωνισμένη ταινία, ξεσήκωσε κύμα διάσημων υποστηρικτών ηθοποιών και celebrities, εξαναγκάζοντας τα Οσκαρ να την συμπεριλάβουν πέρσι στις υποψήφιες για Όσκαρ α’ γυναικείας ερμηνείας.
FILMHOYSE
ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ
ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
15.1.2024