Άγκυρα: To PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπολύθηκε στην Άγκυρα.

«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο  μέσω ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στο κουρδικό κίνημα.

Αναφερόμενο στους λόγους της επίθεσης, το PKK αναφέρει «τις απάνθρωπες πρακτικές και τις πολιτικές απομόνωσης σε όλα τα μπουντρούμια της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, οι οποίες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, παραβλέποντας τους εθνικούς και διεθνείς νόμους, τη χρήση χημικών όπλων που απαγορεύεται από τους διεθνείς νόμους του πολέμου κατά των ανταρτών μας, η λεηλασία και η καταστροφή της φύσης του Κουρδιστάν. Είναι μια πράξη αυτοάμυνας που στοχεύει να προειδοποιήσει για τη σφαγή και τις φασιστικές πιέσεις ενάντια στον λαό του Κουρδιστάν και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Εάν το γενοκτονικό φασιστικό καθεστώς AKP-MHP συνεχίσει να διαπράττει αυτά τα εγκλήματα, οι νόμιμες ενέργειες της επαναστατικής δικαιοσύνης θα συνεχιστούν».

H επίθεση

Ο υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya δήλωσε πως «περίπου στις 09.30 το πρωί της Κυριακής, 2 τρομοκράτες που ήρθαν με επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών διέπραξαν βομβιστική επίθεση. Ο ένας από τους τρομοκράτες αυτοπυρπολήθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά την έναρξη των πυροβολισμών, 2 αστυνομικοί μας τραυματίστηκαν ελαφρά»

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του CNN TÜRK γύρω στις 09:30 ακούστηκαν 4 πυροβολισμοί πριν από τον ήχο της έκρηξης.

2.10.2023