Έκθεση ζωγραφικής Άννας Δημάκη

Στις 12 Μαϊου εγκαινιάστηκε στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ Αλεξανδρούπολης η έκθεση ζωγραφικής ” Η Θρακιώτισσα Καπετάνισσα ΔΟΜΝΑ ΒΙΣΒΙΖΗ” της ζωγράφου Άννας Δημάκη.
Η έκθεση ήταν ενταγμένη στα πλαίσια των εκδηλώσεων Ελευθέρια Αλεξανδρούπολης 2023 με την υποστήριξη του συλλόγου ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ ΑΙΝΟΥ και ήταν υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς .Η επισκεψιμότητα του κοινού ήταν πολύ μεγάλη.

Η Άννα Δημάκη μετά από πολυετή έρευνα έδωσε μορφή στην ηρωίδα της ελληνικής επανάστασης και μέσα από τις 10 ελαιογραφίες της εξιστόρησε τη ζωή της Θρακιώτισσας Καπετάνισσας Δόμνας Βισβίζη.

Βιογραφικό της Άννας Δημάκη

H Άννα Δημάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών (ΝΟΕ) του ΑΠΘ κι έχει παρακολουθήσει επί 5 χρόνια μαθήματα ζωγραφικής δίπλα σε καταξιωμένους ζωγράφους.

Έχει διοργανώσει κι έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει παρουσιάσει 12 ατομικές εκθέσεις.

Πίνακές της φιλοξενούνται σε δημόσια κτίρια της Ελλάδας αλλά και στη Ρωσία. Ειδικά, στο Παλάτι Πολιτισμού Λεβάσοβο της Αγίας Πετρούπολης και στην Αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου της Καλούγκα. Έργα της περιλαμβάνονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.