Έφυγε σε ηλικία 88 ετών ο Αλέν Ντελόν,

«Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούσκα, ο Άντον και (ο σκύλος του) Loubo, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του. Η οικογένειά του σας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική του ζωή σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή του πένθους»,

Με αυτή την είδηση του θανάτου του έδωσαν τα τρία του παιδιά οι δυο γιοί του και η κόρη του Ανούσκα στην οποία είχε ιδιαίτερη αδυναμία και οι οποίοι παρά τις κατά καιρούς διαφορές τους ήταν δίπλα του στις τελευταίες του στιγμές.

«Ο ηθοποιός του ‘Γυμνοί στον ήλιο’, της ‘Πισίνας’ και του ‘Δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο’ απεβίωσε γύρω στις 03:00», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιός του, ο Αντονί.

Ο Ντελόν ζούσε απομονωμένος σε μια έπαυλη στο Ντουσί της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια, με συντροφιά τον αγαπημένο του σκύλο.

Ο ακαταμάχητος γόης του Παγκόσμιου  κινηματογράφου αλλά και είδωλο εκατομμύρια γυναίκες για πολλές δεκαετίες έζησε μια ανήσυχη παιδική ηλικία και μια περιπετειώδη και γεμάτη ζωή πάντα περιστοιχισμένος από πολύ ωραίες γυναίκες.

18,8,2024