Αλέξης Τσίπρας: Ο κόσμος θα εκφράσει στην κάλπη την οργή και τον θυμό του

Η ιδιαίτερα μαζική παρουσία του κόσμου, στα Τρίκαλα όπου απευθύνθηκε σε πολίτες, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του λέγοντας ότι «κάνουν λάθος όσοι έχουν προεξοφλήσει ότι την επόμενη Κυριακή θα πανηγυρίζουν τα καρτέλ και τα συμφέροντα. Γιατί την επόμενη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο ελληνικός λαός» και πρόσθεσε ότι «η παρουσία σας και η σημερινή συγκέντρωση είναι η πραγματική δημοσκόπηση, η αληθινή δημοσκόπηση».

«Δεν μπορεί σήμερα κάποιοι να μας λένε ότι το ίδιο είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο η ΝΔ που έχει καταργήσει το 8ωρο, έχει κάνει τους εργαζόμενους να ζουν σε καθεστώς ζούγκλας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στο ΚΚΕ και συνέχισε με μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ: «Με τον κ. Μητσοτάκη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη θα φτιάξετε σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Ο Ανδρέας δεν είχε ποτέ μέτωπο με τις προοδευτικές δυνάμεις».

«Ένα είναι το μέτωπό μας, ο κύριος Μητσοτάκης και η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Να έχουμε στις 22 του Μάη προοδευτική κυβέρνηση, προοδευτική πλειοψηφία, όχι ξανά την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας είναι την επόμενη Κυριακή να έρθει μια μεγάλη αλλαγή στον τόπο και στη ζωή μας», υπογράμμισε επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ανέφερε ότι αυτές τις μέρες που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, η επιθυμία όσων συναντά «ανεξάρτητα αν βρέθηκαν στις κάλπες για εμάς στο παρελθόν, δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι, είναι να έρθει μια μεγάλη αλλαγή».

πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι παρόλο που υπάρχει κόσμος που λέει ότι «το κλίμα δεν θυμίζει το κλίμα άλλων εποχών», «ο κόσμος είναι ήδη αποφασισμένος να κάνει την οργή και τον θυμό του πολιτική πράξη με την ψήφο του», γιατί, όπως είπε «τέσσερα χρόνια τώρα η αδικία έγινε καθεστώς στον τόπο μας», και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αυτό που έχει κάνει στη διάρκεια της θητείας της είναι να κάνει «τους πλούσιους πλουσιότερους, τους φτωχούς φτωχότερους και τη μεσαία τάξη φτωχούς».

«Πού είναι οι υποσχέσεις για τη 13η σύνταξη που την έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και την έκοψαν; Τα 700 ευρώ στην τσέπη δεν φτάνουν ούτε για τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα. Ο κόσμος ζητά ανάσα και αξιοπρέπεια. Αυτό θα κάνουμε πράξη με τη δική σας ψήφο στις 21 Μαΐου», είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η αφαίμαξη των πολλών και η στήριξη των λίγων. Αυτό είναι το σχέδιο του Μητσοτάκη. Ρέσσερα χρόνια τώρα η αδικία έγινε καθεστώς στον τόπο μας. Η κυβέρνηση αυτό που έχει κάνει στη διάρκεια της θητείας της είναι να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους φτωχούς φτωχότερους και τη μεσαία τάξη φτωχούς»..

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα στην πανδημία είναι χειρότερα ακόμα και από τη Βραζιλία του Μπολσονάρο αναλογικά με τον πληθυσμό της».

«Η χώρα άντεξε που δώσατε 10 δισεκατ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις. Άντεξε που δώσατε 10 δισεκατ. ευρώ σε ενεργειακές εταιρείες», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Κυβερνήσαμε και ξέρουμε να υπολογίζουμε. Αφήσαμε 37 δισεκατ. στα δημόσια ταμεία. Δεν ζητάμε δεύτερη ευκαιρία. Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το πρόγραμμά μας και τα θέλω μας. Τώρα μπορούμε. Μάθαμε από τα λάθη μας και μπορούμε. Το πρόγραμμά μας θα δίνει ανάσα στους πολλούς και όχι ουρανοκατέβατα κέρδη στους λίγους και ισχυρούς», διαμήνυσε.

«Αναρωτιέμαι, αλήθεια, το κόστος της απαξίωσης των δημόσιων νοσοκομείων που είναι αποτέλεσμα του δικού του προγράμματος, ποιο είναι; Ποιο είναι το κόστος της τραγωδίας στα Τέμπη, πόσο είναι; Το κόστος της καθημερινότητας και της ζωής, ποιο είναι; Το πρόγραμμά μας έχει κόστος. Κόστος στις ενεργειακές εταιρείες, κόστος στα funds που δεν θα μπορούν να κερδοσκοπήσουν. Για τους πολίτες όμως δεν είναι κόστος, είναι όφελος», είπε.

Αναφερόμενος στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο, ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «δεν νοιάζεται και δεν γνωρίζει για τα προβλήματά του. Μεγάλωσε στα παλάτια ως πρίγκιπας. Δεν έχει σχέση με τον κόσμο».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα μεταβεί στο Βόλο όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στην παραλία της πόλης (στο Ηρώο) στις 19.30.

Κώστας Μεσσηνέζης

Δημοσιογράφος

13.5.2023