Αλέξης Χαρίτσης : Nα συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

O πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης  σε σημερινή του δήλωση υπογραμίζει μεταξύ άλλων:

«Τούτες τις μέρες τα βλέμματα ολόκληρης της ανθρωπότητας είναι στραμμένα στη μαρτυρική Ράφα. Εκεί όπου 1.500.000 άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, είναι στοιβαγμένοι χωρίς τρόφιμα, χωρίς φάρμακα, χωρίς πρόσβαση σε στοιχειώδη ανθρωπιστική βοήθεια.

Εκεί όπου η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου πραγματοποιεί μια γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση, με τη σιωπηρή υποστήριξή της στις πολεμικές επιχειρήσεις είναι συνένοχη στο έγκλημα, ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Δεν πάει άλλο»,  επισημαίνοντας ότι το πρωί σήμερα απέστειλε επιστολή στους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και ζήτησε να αναλάβουν «κοινή δράση για να γίνει στη Βουλή συζήτηση προ ημερησίας για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων».

Και κατέληξε προτείνοντας «να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», «να συντονίσει η κυβέρνηση τις ενέργειές της με τις κυβερνήσεις της Ισπανίας, της Μάλτας, της Ιρλανδίας, της Σλοβακίας, που ζητούν αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου τον Δεκέμβριο του 2015» και «να υπάρξει απεμπλοκή της χώρας από τις πολεμικές επιχειρήσεις και επιστροφή της φρεγάτας “Ύδρα” από την Ερυθρά Θάλασσα».

«Η Ελλάδα πρέπει να είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης. Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

9.5.2024