Αλ. Τσίπρας: Σήμερα η Πάτρα σφραγίζει το Συμβόλαιο της Αλλαγής

«Χθες βράδυ η Αθήνα αποφάσισε. Απόψε η Πάτρα βάζει τη σφραγίδα. Ο εφιάλτης τελειώνει, η αλλαγή ξημερώνει», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Από εδώ, από το κάστρο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, υψώνουμε ανάστημα στην αδικία. Ανάστημα στην ανασφάλεια. Και απλώνουμε το χέρι της ενότητας και της συνεργασίας. Σε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη της πατρίδας».

«Την Κυριακή, με την ψήφο του λαού, λέμε καληνύχτα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και λέμε καλημέρα στην Αλλαγή. Σε μια νέα Ελλάδα ελπίδας, σιγουριάς, προοπτικής», ανέφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη τονίζοντας πως επί τέσσερα χρόνια μια ολόκληρη κοινωνία βίωσε το δόγμα του σοκ από αυτόν που υποσχέθηκε καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς και φροντίδα για τη μεσαία τάξη. «Και την κατάντησε να ζεί με κουπόνια».

«Και να που σήμερα, στην τελευταία στροφή πριν τις κάλπες. Στην τελευταία του συνέντευξη στον αγαπημένο του ΣΚΑΙ, του ξέφυγε και μας μαρτύρησε πιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη. Να τιμωρήσει και να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από το Νόμο Κατσέλη. Το είπε επί λέξη», είπε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Και να που σήμερα, στην τελευταία στροφή πριν τις κάλπες. Στην τελευταία του συνέντευξη στον αγαπημένο του ΣΚΑΙ, του ξέφυγε και μας μαρτύρησε πιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη. Να τιμωρήσει και να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από το Νόμο Κατσέλη. Το είπε επί λέξη», είπε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας.
«Φύγατε κύριε Μητσοτάκη»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις καταγγελίες της ΝΔ για κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Και τώρα καταλάβαμε γιατί επιμένει τόσο πολύ ότι δήθεν εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμά μας. Γιατί θέλει με τον αντιπερισπασμό αυτό να κοιτάζουν οι πολίτες αλλού την ώρα που αυτός θα ετοιμάζεται να τους πάρει τα σπίτια».

«Το λέμε λοιπόν καθαρά από την Πλατεία Γεωργίου σήμερα να το ακούσει όλη η Ελλάδα. Την Κυριακή ματαιώνουμε τα σχέδια Μητσοτάκη για τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας που έγινε ποτέ. Για 700.000 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για 700.000 εξώσεις. Τα ματαιώνει ο ελληνικός λαός. Γιατί με την ψήφο του θα κάνει ο λαός έξωση στον κύριο Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου. Φύγατε κύριε Μητσοτάκη. Σας το λέει σήμερα η Πάτρα. Μαζέψτε τα πράγματά σας. Ξηλώστε και τα καλώδια του πρέταντορ. Μαζέψτε τα πειστήρια του εγκλήματος», ανέφερε.

«Από Δευτέρα το Μαξίμου από κέντρο παράνομων παρακολουθήσεων γίνεται στρατηγείο της Δημοκρατίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα και στους αναποφάσιστους πολίτες. «Και είμαι βέβαιος, οι πολίτες που θα αποφασίσουν τελευταία στιγμή, θα σκεφτούν όλα αυτά που έζησαν. Και θα πούνε ως εδώ με αυτόν τον εφιάλτη», ανέφερε.

Προς τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Είμαι βέβαιος ότι ακόμη και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ, άνθρωποι με ηθική και συνείδηση θα αναρωτηθούν: Ποια απόσταση είναι μεγαλύτερη; Αυτή που χωρίζει την δεξιά από την αριστερά; Ή αυτή που χωρίζει την ανθρωπιά από την αναισθησία; Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή θα μιλήσει η συλλογική συνείδηση των Ελλήνων. Ενός λαού που αποστρέφεται την αδικία. Ενός λαού που τιμωρεί την αλαζονεία. Και θα δώσει ψήφο στην αλλαγή. Θα δώσει τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης στο τι ακριβώς σημαίνει ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.

  • «Σημαίνει αύξηση μισθών.
  • Μείωση τιμών.
  • Ρύθμιση χρεών.

Και ένα Δίκαιο, αποτελεσματικό, ισχυρό κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη», όπως τόνισε.

«Αυτό το Συμβόλαιο δίνει εντολή να εφαρμοστεί όποιος την Κυριακή ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το Συμβόλαιο αποτελεί τον οδικό χάρτη της διακυβέρνησής μας. Και θέλω να το καταστήσω απολύτως σαφές: Το Συμβόλαιο της αλλαγής, που ζητάμε από το λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Δεν προβλέπουμε εμείς αυξήσεις φόρων και εισφορών για τη μεσαία τάξη. Μειώσεις φόρων προβλέπουμε. Αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ και για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπουμε. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος προβλέπουμε. Μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα προβλέπουμε. Κατάργηση του ΕΦΚ για το αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο προβλέπουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε το κράτος»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μεταρρυθμίσει το κράτος.

«Δεν είμαστε γόνοι δυναστείας. Εμείς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε με την πεποίθηση ότι το κράτος ανήκει στο λαό και αυτόν πρέπει να υπηρετεί. Γι’ αυτό και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε. Να αποκαταστήσουμε τους κανόνες, να θεσπίσουμε τη διαφάνεια παντού, να δώσουμε χώρο στη λογοδοσία και στην αξιοπρέπεια για τους δημόσιους λειτουργούς. Να δώσουμε χώρο στην εντιμότητα. Να προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση παντού, που διευκολύνει τη σχέση του πολίτη με το κράτος. Αυτές είναι οι δικές μας δεσμεύσεις. Τις αναλαμβάνουμε με αίσθημα ευθύνης. Και θα τις τηρήσουμε στο ακέραιο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλ. Τσίπρας από την Πάτρα απευθύνθηκε ξανά στους νέους τονίζοντας αρχικά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους είχε βάλει στο στόχαστρο για τέσσερα χρόνια καθώς θεωρεί τη νέα γενιά εχθρό.
«Εμείς νιώθουμε περήφανοι για τη νέα γενιά. Δε θα μοιράσουμε ούτε pass, ούτε δωροκάρτες με δωρεάν ίντερνετ, ούτε θα πάμε να την εξαπατήσουμε με 150αρια. Ούτε θα τάξουμε τον ουρανό με τ’ άστρα. Θα δεσμευτούμε μονάχα για ένα πράγμα: Ότι η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα δίκαιη, που θα χωράει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες όλων. Θα πάψει να είναι μια χώρα κυνική, που τους βάζει στο σημάδι και τους αφήνει να τα βγάλουν πέρα με την αδικία και την ανασφάλεια»

«Γι’ αυτό και την Κυριακή τους λέμε: Πάμε να τελειώνουμε με την αδικία. Να τελειώνουμε με την ανασφάλεια. Να τελειώνουμε με τις προσβολές. Να τελειώνουμε με τη βαρβαρότητα, ότι η ανισότητα είναι φυσικός νόμος. Πάμε να ρίξουμε κουβά τις δημοσκοπήσεις. Πάμε να κάνουμε έξωση στον κ. Μητσοτάκη και στη χειρότερη κυβέρνηση που σας στοχοποίησε. Πάμε στη κάλπη για να τελειώνει ο εφιάλτης», είπε.
«Ο πρώτος θα έχει τον πρώτο λόγο για σχηματισμό κυβέρνησης»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Την Κυριακή ψηφίζουμε με απλή αναλογική. Αλλά ταυτόχρονα και με απλή λογική. Ο πρώτος θα έχει το πρώτο λόγο για το σχηματισμό κυβέρνησης. Εκείνος που εξισώνει το ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ βοηθάει, το θέλει ή όχι, τη ΝΔ. Εκείνοι που επιμένουν στο διμέτωπο βοηθούν, το θέλουν ή όχι, τη ΝΔ».

Κώστας Μεσσηνέζης

Δημοσιογράφος

19.5.2023