Αλ. Τσίπρας: Το πρόγραμμά μας είναι πάρα πολύ σαφές, καμία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο in.gr και τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παναγόπουλο και Ελένη Στεργίου

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Καμία αύξηση εισφορών.

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους, αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές.

Από την αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 10.000 ευρώ, από την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, από τη μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που θα μειώσει τις τιμές, και από τη ρύθμιση χρεών.

Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, αγροτικής γης, και ρύθμιση χρεών ώστε η μεσαία τάξη να μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της χωρίς να χάσει την περιουσία της.

Και οι 120 δόσεις, όπως είχαμε κάνει, με κούρεμα μέρους ασφαλιστικής οφειλής, όπως είχαμε κάνει το 2018. Είμαι απόλυτα κάθετος σε αυτό.

Το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο εδώ και 20 μέρες -είναι 50 σελίδες-, μέχρι και την τελευταία λέξη. Είναι, πιστεύω, λαθροχειρία μεγάλη και unfair, λίγες ώρες πριν τις εκλογές, με fake news να πάμε να κερδίσουμε ψήφους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε στις πιο δύσκολες στιγμές όχι με το πρόγραμμά του, αλλά με τα «πρέπει». Είχε την υποχρέωση και την τρόικα πάνω απ` το κεφάλι του.
Γι` αυτό τώρα ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το πρόγραμμά μας.

Και το πρόγραμμά μας είναι πάρα πολύ σαφές: Καμία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Κώστας Μεσσηνέζης

Δημοσιογράφος

19.5.2023