«Ανέστης Δελιάς: ο θρυλικός ρεμπέτης» της Γεωργίας Καποπούλου σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λουριδά

Η παράσταση του θεατρικού έργου της Γεωργίας Καποπούλου “‘Ανέστης Δελιάς: Ένας άγγελος πεταμένος στα σκουπίδια” σε σκηνοθεσία Γιώργου Λουριδά με τον τραγουδοποιό Παύλο Μπερμπερίδη στον ομώνυμο ρόλο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, στις 21.00 στο Θέατρο Αυλαία, 2ας Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182 στον Πειραιά.

Πρόκειται για μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον Ανέστη Δελιά, θρυλικό μέλος της ρεμπέτικης κομπανίας ” Τετράς η Ξακουστή του Πειραιώς”.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ομάδα μας το ότι η παράσταση θα παιχτεί στον Πειραιά, μέρος όπου έδρασε και ωρίμασε μουσικά ο Ανέστος.» λέει ο σκηνοθέτης Γιώργος Λουριδάς.

Τον Ανέστη Δελιά ερμηνεύει ο τραγουδοποιός Παύλος Μπερμπερίδης και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Λουριδά.

Περίληψη:

Ο “Ανέστος” μας μιλά για το αγαπημένο του μπουζούκι, τις εξαρτήσεις του, τους έρωτές του. Ακολουθούμε τη διαδρομή μιας ταραχώδους ζωής, ενός γνήσιου ρεμπέτη, που έγραψε αξέχαστα τραγούδια και που έφυγε βουλιάζοντας στη σκοτεινή άβυσσο της ηρωίνης, μόλις στα 32 του χρόνια. Μερικά από τα γνωστότερα τραγούδια του που θα ακούσετε και θα τραγουδήσετε ζωντανά: “Μες στης Πόλης το χαμάμ”, “Ο Νίκος ο Τρελάκιας”  και το προφητικό “Ο πόνος του πρεζάκια”.

Τα τρέιλερ:

https://youtu.be/watch?v=NoeecHutNOg

Εισιτήρια αποκλειστικά μέσω: https://www.more.com/theater/anestis-delias/

Για τηλεφωνικές κρατήσεις: 6942838569

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Παύλος Μπερμπερίδης

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1987. Είναι σολίστ του μπουζουκιού. Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής). Η μεγάλη του αγάπη είναι το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι. Έχει το δικό του studio μουσικής όπου στήνει παραγωγές, όπως το μουσικό αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη που κινηματογράφησε με τον Γιώργο Λουριδά: https://youtu.be/UVZvzU774PY?si=5NYylVvA6FW3aWgj

Γιώργος Λουριδάς

Σκηνοθέτης θεάτρου και κινηματογράφου, με πτυχίο Κινηματογράφου από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και σπουδές στο Université de Picardie Jules Verne, της Αμιένης. Τελεί πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2020. Είναι ιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Οι Μονόλογοι της Λήδας. Οι ταινίες του, μικρού και μεγάλου μήκους, γυρισμένες εντός και εκτός Ελλάδας, έχουν βραβευθεί διεθνώς σε πολυάριθμα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Γεωργία Καποπούλου

Απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ με Master στη διδακτική της Γαλλικής γλώσσας μέσω του κινηματογράφου. Έχει παίξει στις μικρού μήκους ταινίες “Βρες τα φτερά σου” και “Je suis Libre”. Το 2022 στο κινηματογραφικό φεστιβάλ οι Μονόλογοι της Λήδας” στο Αγρίνιο απέσπασε το πρώτο βραβείο για την ερμηνεία της στο μονόλογο “Μαρίνα”. Το έργο “Ανέστης Δελιάς: Ένας άγγελος πεταμένος στα κουπίδια” είναι το πρώτο της θεατρικό έργο.