Ανδρουλάκης: Το πρόβλημά τους είναι το ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα νίκης, ελπίδας και επιστροφής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έστειλε από τα Χανιά ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην περιοχή του Κάτολα το βράδυ του Σαββάτου.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τόνισε ότι κοινός στόχος τους «είναι να σταματήσουν την άνοδο της Δημοκρατικής Παράταξης».
«Το πρόβλημά τους είναι το ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι «επισείουν τον κίνδυνο της ακυβερνησίας αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας: μετά τις εκλογές θα υπάρξει κυβέρνηση. Υπάρχει κίνδυνος αλαζονείας και θεσμικής παρακμής που πρωταγωνιστεί το σύστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι προσπαθούν να «εξαγοράσουν τη συνείδηση του ελληνικού λαού με την πλειοδοσία παροχών αλλά ο ελληνικός λαός έχει μνήμη για την κοροϊδία του 2015 αλλά και του 2019».
Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «αλαζονεία και έλλειψη ενσυναίσθησης» αλλά και για «παραποίηση της πραγματικότητας». «Κάθε μέρα μου θυμίζει όλο και περισσότερο τον κ. Τσίπρα, καθώς τον ανταγωνίζεται στα ψέματα αμφισβητώντας ακόμα και τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ».
Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μίλησε για «επιτελικό παρακράτος», χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «πρωταθλητή των απευθείας αναθέσεων, της διαφθοράς και των μετακλητών υπαλλήλων».
Επεσήμανε ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αν δεν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση ο Τσίπρας θα αποτελούσε ήδη παρελθόν από το βάρος των σκανδάλων των τελευταίων μηνών».
«Ο μόνος που τον κρατάει όρθιο είναι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπολίτευση χωρίς έρμα», σημείωσε και χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «χορηγό» της ΝΔ.
Έκανε λόγο ακόμα για μίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου και επεσήμανε πως «Ανδρέας Παπανδρέου και Πρέσπες του Αιγαίου δεν πάνω μαζί κύριε Τσίπρα».

Συνεχίζοντας ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως πρωταγωνιστής» και μίλησε για «αυτόνομη πορεία». Σημείωσε δε ότι η ρητορική γύρω από τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί μόνο και μόνο να «αναχαιτίσει τη νέα πορεία» του κόμματος. «Καλώ την καθεμία και τον καθένα από εσάς να δώσουμε αγώνα 9 ημερών και στις 21 Μαϊου να στείλουμε Τσίπρα και Μητσοτάκη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: «Εννέα μέρες έμειναν και αγωνιζόμαστε απέναντι σε δύο επικίνδυνα συστήματα εξουσίας που αντί να προσφέρουν ενότητα και προοπτική στον ελληνικό λαό παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια και προσφέρουν διχασμό και τοξικότητα (…) Δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν το ψηφιακό τους παρακράτος για να κατακτήσουν την εξουσία. Μην ενδώσετε στην τρομοκρατία και τον φόβο. Επενδύστε στην ελπίδα και την προοπτική για εσάς, τα παιδιά και τα εγγόνια σας».
«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι εμπόδιο και ανάχωμα στον λαϊκισμό αλλά και στον πελατειακό ελιτισμό», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συγκρουστεί «με οποιονδήποτε ισχυρό υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον και την προοπτική του ελληνικού λαού».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ανδρουλάκης στα Τέμπη καλώντας τα κυβερνητικά στελέχη να πουν «ποιου βουλευτή της ΝΔ κομματικό ρουσφέτι ήταν η παράνομη μετάταξη του επίμαχου σταθμάρχη», ενώ άφησε αιχμές για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που προορίζοντας για το σύστημα τηλεδιοίκησης το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ.
«Χρειαζόμαστε ένα άλλο κράτος κι όχι το κράτος που είναι εργαλείο ρουσφετιού των συστημάτων εξουσίας που αναπαράγουν την εξουσία τους», ανέφερε.
Για το σκάνδαλο της παρακολούθησής του εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι το επιχείρημα νόμιμη παρακολούθηση αλλά πολιτικά εσφαλμένη κατέρρευσε: «Τώρα πρέπει η δικαιοσύνη να κάνει καλά τη δουλειά της και περιμένω να καλέσει την εισαγγελέα της ΕΥΠ κα Βασιλική Βλάχου που με χρέωσε ως εθνικό κίνδυνο για να νομιμοποιήσει την παρακολούθησή μου μέσω των δημοκρατικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Εμείς θα είμαστε η παράταξη που θα εγγυηθεί το τέλος αυτής της εθνικής παρακμής».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Σκέρτσου ότι το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων ανήκει στο παρελθόν ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «προσβολή» και «περιφρόνηση των αγώνων του ελληνικού λαού». «Ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη προσέβαλε τον ελληνικό λαό και προσπάθησε να δημιουργήσει την αίσθηση ότι ξεχνάμε τους ήρωες και τους αγώνες του ελληνικού λαού. Δεν χωράνε βλέπετε στους πίνακες και τα “εξελάκια” του κ. Σκέρτσου τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι ναζί. Παρελθόν όμως στη μνήμη του ελληνικού λαού δεν θα αποτελέσουν οι θηριωδίες των ναζί αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του στις 21 Μαΐου», είπε σχετικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περιέγραψε ακόμα την οικονομική πρόταση του κόμματος.
Ειδικότερα:
– φόρο στα μερίσματα 5% μέχρι 50.000 και από 50.000 και πάνω έως 15%.
– Φορολόγηση υπερκερδών
– Μείωση ΕΝΦΙΑ περισσότερο για τους φτωχούς και λιγότερο για τους ισχυρούς
– Αφορολόγητο στη γονική παροχή έως 400.000 ευρώ
– Ραγδαία μείωση φόρου στη μισθωτή εργασία
– Φορολογικά κίνητρα στις οικογένειες με παιδιά για να περιοριστεί το δημογραφικό πρόβλημα
– 1,1 δις ευρώ για τους συνταξιούχους (καθιέρωση νέου ΕΚΑΣ για 350 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση προσωπικής διαφοράς από 1/1/2024, κατάργηση άδικων διατάξεων για συντάξεις αναπηρίας και χηρείας).
– Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ
– Ενίσχυση επιδόματος μητρότητας – κατ’ ελάχιστο στο επίπεδο του κατώτατου μισθού – μητέρων ελεύθερων επαγγελματιών
– Επαναφορά της πρώτης κατοικίας στα πρότυπα του 2010 με επικαιροποιημένα κριτήρια
– Για τις 80.000 οικογένειες που είναι σε ομηρία από το ελβετικό φράγκο, το 1/3 της αύξησης των επιτοκίων να το σηκώσει ο δανειολήπτης και 2/3 τα τραπεζικά ιδρύματα
– 120 δόσεις για όλους για ΕΦΚΑ και Εφορία
– 150.000 κοινωνικές κατοικίες για νέα ζευγάρια (με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και μηδενικό ΕΝΦΙΑ)
– Προσλήψεις 15.000 γιατρών στο ΕΣΥ, αύξηση των μισθών των υγειονομικών στον μέσο ευρωπαϊκό όρο και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά
– Μείωση κόστος παραγωγής για τους αγρότες (αγροεφόδια, λιπάσματα, αγροτικό πετρέλαιο κ.ά.)
– Καθιέρωση ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, των αποζημιώσεων και των ενισχύσεων
– Επικαιροποίηση κανονισμού ασφάλισης ΕΛΓΑ και επέκταση κάλυψης των καταστροφών στο ζωικό και φυτικό βασίλειο που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

13.5.2023