Αντ. Σαμαράς: Δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Τι απαντά το Μαξίμου στη συνέντευξη Σαμαρά

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», :

Αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, Δεκεμβρίου, υπογραμμίζει ότι «δεν είναι καλή ιδέα», αλλά και στο επικείμενο μνημόνιο συνεργασίας για το Μεταναστευτικό μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και εκεί εκφράζει αρκετές ενστάσεις ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Μπορούμε εμείς, σήμερα, να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν «μαύρο πρόβατο»; Με αυτόν που υπηρετεί πολιτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά, τον αντι-δυτικό άξονα; Νομίζω, λοιπόν, πως δεν είναι καλή ιδέα» και σε άλλο σημείο προσθέτει πως «ο κατευνασμός όπως πολύ σωστά υπογράμμισε και ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε πάντα πολύ επικίνδυνος. Λέτε δύο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας και δύο πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας να κάνουμε τόσο λάθος;».

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός για ακόμη μία φορά τάσσεται κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, επισημαίνοντας ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή από την κυβέρνηση.

Επίσης ο κ. Σαμαράς ζητά διορθώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, σχετικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τι απαντά το Μαξίμου στη συνέντευξη Σαμαρά

«Οι απόψεις του πρώην Πρωθυπουργού είναι γνωστές και δεν έχουμε κάποιο σχόλιο», σημείωναν από το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτουν πως «η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα και τις διακηρυγμένες θέσεις της. Στη βάση αυτών εφαρμόζει και την πολιτική της».

26.11.2023