Αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει ο Τραμπ στην αρθρογράφο που τον μήνυσε για σεξουαλική επίθεση και δυσφήμιση

Ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος από σώμα ενόρκων ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν ότι κακοποίησε σεξουαλικά την αρθρογράφο Ε.Τζιν Κάρολ πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, και ακολούθως τη δυσφήμισε.

Οι εννέα ένορκοι (έξι άνδρες και τρεις γυναίκες) διαβουλεύτηκαν λιγότερο από τρεις ώρες και δικαίωσαν τελικά την Κάρολ, επιδικάζοντας στην ενάγουσα αποζημίωση πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Για «επαίσχυντη ετυμηγορία» έκανε λόγο ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, στην πρώτη του αντίδραση μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Truth Social, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι δεν έχει ιδέα ποια είναι αυτή η γυναίκα. Εκπρόσωπός του προανήγγειλε πως θα ασκήσει έφεση, μέχρι την εκδίκαση της οποίας ο Τραμπ δεν είναι υποχρεωμένος να καταβάλει την αποζημίωση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει ο Τραμπ στην αρθρογράφο που τον μήνυσε για σεξουαλική επίθεση και δυσφήμιση – ΑΠΕ-ΜΠΕ (amna.gr)