Αποτελέσματα του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Στίχου της Ε.Σ.Ε. 2024

Σε μια εκδήλωση κατάμεστη από κόσμο απονεμήθηκαν τα Βραβεία του 6ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Στίχου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος που διεξάγεται σε συνεργασία με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Αλτή και τον εκδότη του περιοδικού «Μετρονόμος» Θανάση Συλιβό και με συμβολείς τους μουσικοσυνθέτες Φώτη Αποστολάρα, Πέννυ Μπινιάρη, Φλωρεντία Ρήγα και τον μουσικό παραγωγό Αλέξανδρο Καραμαλίκη

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο βραβείο Γεώργιος Σπυρόπουλος (Κρήτη) Μυθο…λογικά

2ο βραβείο Βαγγέλης Κράτσας (Ικαρία) Θήτα επί τέσσερα

3ο βραβείο Μιχαήλ Πετείνης (Ρόδος) Γειά σου

Βραβείο χειρισμού θέματος Γεώργιος Σπυρόπουλος Μυθο…λογικά

Βραβείο πρωτοτυπίας Βαγγέλης Κράτσας Θήτα επί τέσσερα

Βραβείο μουσικότητας Μαρία Γιουτανή Ουτοπία

Βραβείο συναισθηματικής έκφρασης

Μιχαήλ Πετείνης Γειά σου

Γεώργιος Σπυρόπουλος Μυθο…λογικά

Βραβείο χρήσης γλώσσας Γεώργιος Σπυρόπουλος Μυθο…λογικά

ΕΠΑΙΝΟΙ (ισότιμοι)

Χριστόδουλος Χριστοδούλου (Κύπρος) Ανώφελο προσκύνημα στον έρωτα

Κωνσταντίνος Τσεμπελής Τώρα και μετά

Μαρία Γιουτανή (Κύπρος) Ουτοπία

Μιράντα Χρυσομάλλη (Θεσσαλονίκη) Μεθυσμένα σταφύλια

Απεδόθησαν οι στίχοι:

Μαινάδες του Γεώργιου Σπυρόπουλου από τον Νίκο Σκουλά και  Ήταν κάποια Ωραία Ελένη του ιδίου από τον Πάνο Γεωργουλή

Το γκαμπί του βεδουίνου του Βαγγέλη Κράτσα από τον Πέτρο Λενούδια

Λαθρεπιβάτης του Μιχαήλ Πετείνη από τον Λουκά Κούτρα

Το παράξενο τραίνο του Χριστόδουλου Χριστοδούλου από τον Γιάννη Βολιώτη

Υστεροφημία του Κωνσταντίνου Τσεμπελή από τον Θοδωρή Κουκρά

Πέρα από τις κάμερες της Μαρίας Γιουτανή από τη Νάνση Ράπτη

Οι μαριονέτες της Μιράντας Χρυσομάλλη από την Τζένη Κοσμίδου

Η Έλση Δημουλά, κόρη της ποιήτριας και Ακαδημαικής Κικής Δημουλά ανέγνωσε το ποίημα Άνω τελεία από την ομότιτλη συλλογή  της μητέρας της,

Στην εκδήλωση η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος τίμησε την ηθοποιό, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη για την αμέριστη υποστήριξη της στις πολιτιστικές δράσεις της Ε.Σ.Ε.

Παρευρέθησαν τα μέλη της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς, Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, Κώστας Παπαπέτρος, Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Ε., μετά της συζύγου του Αλεξάνδρας, Τζένη Κοσμίδου, Γενική Γραμματέας της Ε.Σ.Ε., Γιάννης Βολιώτης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε., ο πρώην πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Στάθης Βαλούκος, ο πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Σ.Ε. Θάνος Τσάμπρας,  ο Δημήτρης Κολιοδήμος μετά της συζύγου του Υβόνης Ρόμαν, η Κλεοπάτρα Σβανά, ο Ηλίας Φλωράκης, ο Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης, ο Γιώργος Τζιβελέκης, ο Νίκος Σκουλάς, ο Αλέξης Γιαννούλης με την Φένια Καράμπελα, ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, ο Χρήστος Αρφάνης, ο Αδαμάντιος Πετρίτσης, τα μέλη της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. Γιώργος Αλτής, Κατερίνα Καράμπελα, Έλση Δημουλά, Φώτης Αποστολάρας, Γενικός Γραμματέας της ΠΟΘΑ, Πάνος Γεωργουλής, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, Σαράντης Ραυτόπουλος, Σταυρούλα Βενιέρη συνοδευόμενη από τον εκδότη Δημήτρη Φύκιρη, Βασιλική Πιτούλη, Ερρίκος Αναγνωστόπουλος, Ειρήνη Στασινοπούλου, Κώστας Κοτρώτσος, Σπύρος Κοντογιώργης μετά της συζύγου του, Γεωργία Μπίρμπα, Χρήστος Κιούσης,  Γιόλα Αργυροπούλου, Βάλια Μπαδιεριτάκη, Δημήτριος Λαλούμης,  Έλενα Μοσχίδη, Λουκάς Κούτρας, Πέτρος Λενούδιας, Νάνση Ράπτη, Θοδωρής Κουκράς, Μαρία Τζανουκάκη, Μαρία Νικήτογλου, Χριστίνα Δούσμανη, Ευάγγελος Αγάλου, Ευαγγελία Νούτσου, Νούλη Τσαγκαράκη, Λεωνίδας Στεργιάδης, Δημήτρης Καλαντίδης πρόεδρος της Ο.Κ.Λ.Ε. και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Κ.Κ., Στέργιος Παπαευαγγέλου, Μιχάλης Μαρκάκης, Αθανασία Λαζαρίδου, Φωτεινή Μαλτέζου, Γιώργος Παπαμιχαήλ, Βάσια Σκυλακάκη κ.ά.

Διακρίναμε επίσης τους Δημήτρη Γεωργιάδη, Αλέξανδρο Καραμαλίκη, Ηλία Παπακωνσταντίνου, Αντιπρόεδρο της Π.Ε.Λ., Τζών Όλα, Δημήτρη Βρανό, τους βραβευμένους Βαγγέλη Κράτσα, Μιχαήλ Πετείνη, Κωνσταντίνο Τσεμπελή, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, Υακίνθη Ιωνά, Γιώργο Αραπάκη, Θανάση Σταθόπουλο κ.ά.

Η Κατερίνα Καράμπελα, συντονίστρια της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού Αθηνών, αναφέρθηκε ευσύνοπτα στις δράσεις της Λέσχης και έσβησε τα δύο κεράκια στις τούρτες που προσφέρθηκαν από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος για τον εορτασμό των δύο ετών από τη σύσταση της Λέσχης.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς.

Την κινηματογράφησε το μέλος της Ε.Σ.Ε. Αδαμάντιος Πετρίτσης.

Φωτογραφίες από το μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού Βάσια Σκυλακάκη.

Τελευταία Άρθρα