“ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ” ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΙΟΥ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ “ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ”

Μάριος ΦραγκούληςΘοδωρής Βουτσικάκης, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023, 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1

Προπώληση εισιτηρίων

https://www.viva.gr/tickets/music/dimitris-maramis-apo-ton-skoteino-erota-ston-erotokrito/

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά παρουσιάζει μέρη από τα σημαντικότερα μουσικά έργα του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή με τους Μάριο Φραγκούλη, Θοδωρή Βουτσικάκη και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε μουσική διεύθυνση κι ενορχήστρωση Θοδωρή Παπαδημητρίου με τον τίτλο “ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ”. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με το συνθέτη στο πιάνο και τη συμμετοχή των ταλαντούχων τραγουδιστών Ελένης Δημοπούλου, Μέλας Γεροφώτη και Νίκου Κύρτσου. Μία συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της σπουδαίας καλλιτεχνικής διευθύντριας του Sani Festival, Όλγας Ταμπουρή-Μπάμπαλη.

Ο μελωδιστής Δημήτρης Μαραμής επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μετά την επιτυχία της φετινής σαιζόν, του μιούζικαλ για παιδιά Γκάρης, το μιούζικαλ και τη μουσική του για τους Εχθρούς, μια ερωτική ιστορία, και τα δύο παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Επίσης επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πέντε χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία του μιούζικάλ του Ερωτόκριτος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Μάριος Φραγκούλης, ήταν ο ερμηνευτής που ηχογράφησε ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας σε ποίηση Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και σε απόδοση στα ελληνικά του ποιητή Σωτήρη Τριβιζά, στη Sony Classical το 2007. Ο Θοδωρής Βουτσικάκης από την πρώτη του εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία με την Αισθηματική ηλικία κύκλο τραγουδιών του Δημήτρη Μαραμή, συνδέθηκε με το συνθέτη καλλιτεχνικά και κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα μουσικοθεατρικά του έργα: Ερωτόκριτος, Στοιχειωμένοι και Καπετάν Μιχάλης. Οι ερμηνευτές Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος, είναι επίσης σταθεροί συνεργάτες, καθώς με το εξαιρετικό τους ταλέντο έχουν δώσει μοναδικές ερμηνείες στα έργα του.

Ο Δημήτρης Μαραμής έχοντας στην εργογραφία του την όπερα Ελευθέριος Βενιζέλος, τα δύο ελληνικά μιούζικαλς Ερωτόκριτος και Στοιχειωμένοι, τη λαϊκή όπερα Καπετάν Μιχάλης, αλλά και τους κύκλους τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας, Αισθηματική Ηλικία και Συμπόσιον, μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τις καλύτερες στιγμές από τα πιο όμορφα έργα του.

Μια μουσική διαδρομή του συνθέτη με πρώτη ύλη τον πλούτο των συνθέσεών του και των διαχρονικών στίχων ποιητών που έχει μελοποιήσει, όπως: Βιτσέντζος Κορνάρους, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Λάμπρος Πορφύρας, Μιχάλης Γκανάς, Σωτήρης Τριβιζάς, κ.ά..

Δημήτρης ΜαραμήςΣύνθεση, Πιάνο

Θοδωρής Παπαδημητρίου: Ενορχήστρωση, Μουσική διεύθυνση

Ερμηνευτές:

Μάριος Φραγκούλης

Θοδωρής Βουτσικάκης

και οι: Ελένη Δημοπούλου 

Μέλα Γεροφώτη

Νίκος Κύρτσος

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τιμές εισιτήριων

30€, 25€, 20€, 15€, 10€ (μειωμένο)

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/music/dimitris-maramis-apo-ton-skoteino-erota-ston-erotokrito/

https://www.tch.gr/default.aspx?lang=elGR&page=3&tcheid=2989