«ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ RADAR ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2024-2025 ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ

ΘΕΑΤΡΟ RADAR

Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93 – Νέος Κόσμος, Αθήνα Τ.Κ. 11744,

απέναντι από τον σταθμό μετρό ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

τηλ. : 210 9769294

Θεατρική Περίοδος 2024-2025

«Βρικόλακες» του Χένρικ Ίψεν

Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαστάθη

Στο θέατρο RADAR για τη θεατρική περίοδο 2024-2025 θα παρουσιαστεί το αριστούργημα του Ίψεν, «Βρικόλακες» σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.

Το έργο γραμμένο το 1881 ήταν μια κραυγή ενάντια στην υποκρισία και την διαφθορά της κοινωνίας. Συνάντησε πολλές αντιδράσεις από το πρώτο ανέβασμα του στο θέατρο, για την τολμηρότητά του και τον τρόπο με το οποίο έθιγε τον κα-θωσπρεπισμό και τις μικροαστικές αντιλήψεις της κοινωνίας και της εκκλησίας. Κα-τάφερε όμως να επιβληθεί και να θεωρείται σήμερα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Η Αναστασία Παπαστάθη καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου RADAR και σκη-νοθέτης της παράστασης αναφέρει σχετικά για την επιλογή του έργου «Βρικόλακες» του Ίψεν: Είναι μια εξελικτική συνέχεια στο ρεπερτόριο του

RADAR καθώς η διαχρονικότητα του έργου και το εύρος των θεμάτων που θίγει, μου δίνει την δυνατότητα να ερευνήσω όχι μόνο τις σχέσεις εντός της οικογένειας, με τις οποίες καταπιάνομαι τα τελευταία χρόνια, αλλά και την σχέση της οικογέ-νειας με την κοινωνία. Η βαθιά ψυχολογική ανάλυση των χαρακτήρων και οι εσω-τερικές τους συγκρούσεις, οι συνέπειες των προσωπικών επιλογών, η κληρονομικό-τητα, οι προκαταλήψεις που “στοιχειώνουν” το παρόν, η κοινωνική υποκρισία και ηθική, είναι θέματα εξίσου σημαντικά και σήμερα που προσφέρουν πλούσιο υλικό ώ-στε να τεθούν δημιουργικά ερωτήματα.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

Θέατρο RADAR

Πλατεία Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος, Αθήνα, Τ.Κ. 11744

(απέναντι από το Σταθμό Μετρό «Άγιος Ιωάννης») Τηλ.: 2109769294

FB page: Θέατρο-Radar

Instagram: @radartheater

Site: www.radartheater.gr

E-mail: info@radartheater.gr