Β. Ζελένσκι: “Είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ αν αυτό φέρει την ειρήνη”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πρόθυμος να παραιτηθεί αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ειρήνη για τη χώρα του αστειευόμενος ότι μπορεί να ανταλλάξει την αποχώρησή του από την προεδρία με την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θέλει να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από μια πιθανή συνάντηση κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Βλαντίμιρ Πούτιν. “Πρέπει να συναντηθούμε και να μιλήσουμε” για τη συμφωνία για τα ορυκτά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ζελένσκι. “Νομίζω ότι αυτή η συνάντηση πρέπει να είναι δίκαιη, δηλαδή (να διεξαχθεί) προτού ο Τραμπ συναντήσει τον Πούτιν”. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον και το Κίεβο βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία για τα ορυκτά, η οποία έχει γίνει σημείο  διαφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων η υποστήριξη κατά της Ρωσίας είναι σημαντική για την Ουκρανία. “Σημειώνουμε πρόοδο”, δήλωσε ο Ζελένσκι, επισημαίνοντας ότι αξιωματούχοι των δύο πλευρών είχαν έρθει σε επαφή για το θέμα της συμφωνίας νωρίτερα σήμερα. “Δεν θα υπογράψω για κάτι που θα πληρώνουν δέκα γενιές Ουκρανών”, δήλωσε ωστόσο ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Β. Ζελένσκι: “Είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ αν αυτό φέρει την ειρήνη” – ΑΠΕ-ΜΠΕ