Γιάνης Βαρουφάκης στην Καλαμάτα: Στόχος μας είναι να χτίσουμε τη μεγάλη, ασυμβίβαστη Αριστερά

Σημεία ομιλίας του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη
Γιάνη Βαρουφάκη στην Καλαμάτα
Στόχος μας είναι να χτίσουμε τη μεγάλη, ασυμβίβαστη Αριστερά και βλέποντας όλους εσάς να δίνεται το παρών εδώ μαζικά, ενωτικά, είμαι σίγουρος πως θα το πετύχουμε.

Υπάρχουν κάποιοι που δεν μας πιστεύουν ότι δε θα δελεαστούμε από κάποιο υπουργείο ή από κάποια καρέκλα. Καταλαβαίνουμε τον σκεπτικισμό τους αλλά σε τρεις εβδομάδες θα δουν πως ήταν αβάσιμος.

Η χώρα έχει κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στις Βρυξέλλες και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει κάπως, πάση θυσία, να πορευτούμε μέσα σε αυτό. Αυτό είναι το αφήγημα των μνημονιακών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχει και το δικό μας αφήγημα: μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι μαθηματικά αδύνατο να επιζήσουμε. Αυτό το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί για να πλουτίζουν οι ολιγάρχες και να φτωχοποιούνται όλοι οι άλλοι, είναι ο λόγος που η χώρα μας δεν είναι βιώσιμη. Μόνη με τη ρήξη με αυτό το πλαίσιο, χωρίς φυσικά να επιδιώκουμε την έξοδο από το ευρώ, θα μπορέσουμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας.

Τα μνημονιακά κόμματα έχουν τρεις μαγικές χήνες που γεννούν χρυσά αυγά.

Η πρώτη είναι ο Ηρακλής, ένας μηχανισμός απόσπασης περί των 70 δις ευρώ ιδιωτικής περιουσίας και μεταφοράς τους στα Cayman Islands, φτωχοποιώντας τους πολλούς προς όφελος των λίγων.

Η δεύτερη είναι το Χρηματιστήριο Ενέργειας το οποίο θεμελιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο του κ. Σταθάκη, ο οποίος μας έλεγε ότι θα έχουμε να περιμένουμε μόνο φθηνό ρεύμα με την ίδρυσή του και μετά ήρθε η Μητσοτάκης ΑΕ και με την πρώτη αύξηση του ενεργειακού κόστους χρησιμοποιήθηκε αυτό το Χρηματιστήριο Ενέργειας για να λεηλατούν δισεκατομμύρια ευρώ.

Η τρίτη μαγική χήνα είναι το Υπερταμείο το οποίο το ελέγχουν ξένοι δανειστές. Αυτό μόνο σε χώρες που βρίσκονται υπό κατοχή συμβαίνει.

Αυτές τις τρεις μαγικές χήνες, τα τρία προγράμματα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κάνουν τα πάντα για να μην τις αγγίξουν. Το δικό μας πρόγραμμα είναι το μόνο το οποίο θέλει τα χρυσά αυγά των τριών αυτών χηνών να τα προσφέρει στον λαό της χώρας και όχι στους ολιγάρχες, τα αρπακτικά ταμεία και τις πολυεθνικές που υπηρετούν τυφλά για πάνω από μια δεκαετία όλα τα μνημονιακά κόμματα.

Για να είσαι σοβαρό κόμμα στην Ελλάδα, πρέπει να μην αγγίξεις τις μαγικές χήνες. Έτσι και πας να τις πλησιάσεις, εξοργίζονται και πέφτει σύσσωμο το κατεστημένο να σε αποδημήσει: το ΜέΡΑ25 θα κλείσει τις τράπεζες, ο Βαρουφάκης είναι νάρκισσος, ηχογραφούσε τα Eurogroup, πόσες Δήμητρες θα είναι το σουβλάκι; Κάνουν ότι μπορούν για να μην ακουστεί ότι υπάρχει εναλλακτική στον μονόδρομο που μας παρουσιάζουν οι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ.