Γιορτινά Φύλλα Δραστηριοτήτων και Παιδικές Θεατρικές Παραστάσεις, της συγγραφέως, Σταυρούλας Βενιέρη, από τις Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ

Η νέα 5τομη σειρά «Γιορτινά Φύλλα Δραστηριοτήτων» είναι εμπλουτισμένη με καινοτόμες ιδέες παιδαγωγικού υλικού σύμφωνα με τα πρόσφατα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.

Αποτελείται από 200 φύλλα δραστηριοτήτων συνολικά, 8 ολοκληρωμένα σκετς, 4 CD-ROM και 1 CD με 8 γιορτινά τραγούδια.

Το πλούσιο υλικό που περιλαμβάνει, όπως ιδέες για κατασκευές, προτάσεις για ζωγραφική, λαβύρινθους, κρυπτόλεξα, σχεδιασμούς για κάρτες, ποιήματα και πολλά άλλα, στοχεύουν στη γλωσσική ανάπτυξη των μαθητών, στην ικανότητα της ομιλίας τους, στην καλλιέργεια της δημιουργικότητάς τους, στην ανάπτυξη της εφευρετικότητάς τους και στον εμπλουτισμό των γνώσεών τους.

Τέλος, μέσα από τα συγκεκριμένα φύλλα εργασίας, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας με σκοπό να γίνουν συνειδητοί συνεχιστές της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Τα βιβλία που περιλαμβάνονται στην  5τομη σειρά είναι τα ακόλουθα:

  • Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα! Απασχολούμαστε δημιουργικά!
  • Γιορτάζουμε το Πάσχα! Απασχολούμαστε δημιουργικά!
  • Γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου 1821! Απασχολούμαστε δημιουργικά!
  • Γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940! Απασχολούμαστε δημιουργικά!
  • Παραστάσεις γιορτινές με τραγούδια και χαρές!

Το βιβλίο «Παραστάσεις γιορτινές με τραγούδια και χαρές!» περιέχει συνολικά 8 ολοκληρωμένες παραστάσεις για τις εξής γιορτές: Χριστούγεννα, Πάσχα, 25η Μαρτίου 1821 και 28η Οκτωβρίου 1940. 

Μαζί με τα κείμενα, συμπεριλαμβάνονται σκηνοθετικές, σκηνογραφικές και ενδυματολογικές οδηγίες. Επίσης, κάθε παράσταση συνοδεύεται από το δικό της τραγούδι.

Η θεατρική αγωγή στη σύγχρονη εκπαίδευση είναι σημαντική. Μέσα από το θέατρο, τα παιδιά αναπτύσσονται πνευματικά, καλλιεργούν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική τους έκφραση και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Αποτελεί ένα πρακτικό εργαλείο στα χέρια κάθε εκπαιδευτικού. Έτσι, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σαν μικροί ηθοποιοί ζωντανεύουν ρόλους, δίνουν ψυχή σε άψυχα πράγματα, ταξιδεύουν, ονειρεύονται και ανταμείβονται με το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που τα αγκαλιάζει στοργικά και τα επιβραβεύει!

25.8.2024