Δήμος Αθηναίων : «Πρασινίζουμε το γκρίζο»

Διαγωνισμό για τις καλύτερες «πράσινες γωνιές» σε μπαλκόνια, ταράτσες και αυλές ξεκινά ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το This is Athens και την Οργάνωση Γη.

Οι κάτοικοι της Αθήνας μπορούν να φωτογραφίσουν την «πράσινη γωνιά» τους και την «ανεβάσουν» στην ιστοσελίδα https://www.organizationearth.org/prasinizoume-to-grizo, από σήμερα 10 Απριλίου έως 1 Μαΐου.

Οι καλύτερες συμμετοχές θα αναδειχθούν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας που θα διαρκέσει από την 1η έως την 25η Μαΐου. Η βράβευση των νικητών θα γίνει κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Οι νικητές θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις και δώρα από τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τους χορηγούς της δράσης.

Ο κ. Δούκας δήλωσε ότι «μέσα από τον διαγωνισμό «Πρασινίζουμε το Γκρίζο», θέλουμε να κινητοποιήσουμε πιο ενεργά και δυναμικά τους πολίτες. Στο χέρι μας είναι να γίνει η Αθήνα πιο πράσινη, πιο ανθεκτική, πιο βιώσιμη».

Τα τρία πρώτα βραβεία κερδίζουν δώρα αξίας 800, 500 και 250 ευρώ αντίστοιχα από εταιρεία εργαλείων κήπου καθώς και δείπνο γευσιγνωσίας για 2 άτομα σε επιλεγμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα.

Οι 10 επόμενες καλύτερες συμμετοχές θα λάβουν δώρα αξίας 90 ευρώ (έκαστη) από την εταιρεία εργαλείων κήπου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.organizationearth.org/prasinizoume-to-grizo .

12.4,2024