Δήμος Αρταίων: 9,4 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης

Δήμος Αρταίων

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε η χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης και ανάδειξης του αστικού ιστού της πόλης της Άρτας, ύψους 9,4 εκ. ευρώ. Το έργο αφορά στις εξής δομικές παρεμβάσεις:

  1. Αντικατάσταση του πεζοδρομημένων οδών με πλακόστρωση στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας. Η νέα πλακόστρωση δεν θα αφορά μόνο την οδό Σκουφά αλλά και κάθετους δρόμους.
  2. Κατασκευή σιντριβανιών σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε να είναι έντονο το υγρό στοιχείο και να «υπενθυμίζει» την γειτνίαση της πόλης με τον Άραχθο ποταμό.
  3. Νέες φυτεύσεις πρασίνου και κάδοι απορριμάτων, για να ενισχυθεί η καθαριότητα και η περιβαλλοντική εικόνα της πόλης,
  4. Παγκάκια, έργα τέχνης και αστικός εξοπλισμός, για να αναβαθμιστεί η αισθητική του κέντρου.
  5. Σύγχρονες διαβάσεις πεζών για να διευκολυνθεί η εμπορική δραστηριότητα και η προσβασιμότητα των ΑμΕΑ.

Υπενθυμίζεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο υποέργο ανάπλασης που περιλαμβάνει νέα πλακόστρωση, σε τμήμα της οδού Σκουφά, από την πλατεία Μονοπωλίου μέχρι τον Άγιο Γεώργιο, αλλά και στις οδούς Κωστή Παλαμά και Τορέλα,  υδραυλικές μπάρες στις εισόδους των πεζοδρόμων, νέα παγκάκια, φυτεύσεις, σύστημα WiFi και συντριβάνι στην Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως από το πακέτο χρηματοδότησης 2,5 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ.

Επιπλέον το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι παρεμβάσεις με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ, 2 εκ. ευρώ, το οποίο θα δαπανηθεί για την τοποθέτηση νέων φωτιστικών led, σε όλο το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης μας.

Συνολικά για το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης θα αναπτυχθούν τρεις εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ.

6.5.2023