Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης : Δράση Asphalt Art στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δράση για την οδική ασφάλεια Asphalt Art (γκράφιτι ασφάλτου) θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με αφορμή τη διοργάνωση, πρόκειται για μια τεχνική πιλοτικής παρέμβασης σε οδούς, διαβάσεις και διασταυρώσεις του οδικού δικτύου, που παρουσιάζουν θέματα και κινδύνους για την οδική ασφάλεια κατοίκων και μαθητών.

Η δράση θα διαρθρωθεί σε δύο στάδια:

Την 1η ημέρα, θα γίνει η προετοιμασία της οδικής επιφάνειας όπου θα πραγματοποιηθεί το Asphalt Art (γκράφιτι ασφάλτου) και επίστρωση με ειδικό αστάρι για την εφαρμογή του σχεδίου την επόμενη μέρα.

Την 2η ημέρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, στη διασταύρωση των οδών Εστίας και Άττιδος και κατά μήκος της οδού Άττιδος μεταξύ Εστίας και Δήμητρας για μήκος περίπου 30 μέτρων, θα πραγματοποιηθεί το Street Art (graffiti) από τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, SOTEUR (Σωτήρη Φωκέα). Για την πραγματοποίηση του γκράφιτι-ασφάλτου, η οδός Άττιδος, στο σημείο της εικαστικής παρέμβασης, θα παραμείνει κλειστή για οχήματα την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και το ίδιο βράδυ, της Παρασκευής, θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

Κατά την υλοποίηση της παρέμβασης, μικρές ομάδες μαθητών της Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού θα προσκληθούν να χρωματίσουν τον δρόμο με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη και την εποπτεία της ομάδας διοργάνωσης και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά θα νιώσουν την παρέμβαση «δική τους» και θα βρίσκονται και αυτά σε μεγαλύτερη εγρήγορση κάθε φορά που διασχίζουν τον δρόμο. Τα παιδιά των τάξεων Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού θα συμμετέχουν σε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης, όπου από τις 10.00 μέχρι τις 13.00 θα απολαύσουν διαδραστικές παραστάσεις επαγγελματιών καλλιτεχνών του Jazz Solidarity Network.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ένας από τους πλέον ενεργούς Δήμους της Ελλάδας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023» στον Α.Π. 2: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ–ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ-ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» κατέθεσε πρόταση και έλαβε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, για την πραγματοποίηση «Φεστιβάλ δράσεων σχετικά με τη Βιώσιμη και Ασφαλή Κινητικότητα των Μαθητών».

16.2.2024