Δήμος Ελασσόνας : Έτοιμη η μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Καλυβίων

Δήμος Ελασσόνας

Ολοκληρώθηκε η μελέτη ανάπλασης της πλατείας Καλυβίων Κοκκινοπηλού στον Δήμο Ελασσόνας.

Ο δήμαρχος  Ν. Γάτσας σε συνάντηση που είχε με τους νέους τοπικούς δημοτικούς συμβούλους Αθ. Γεροφωκά, Βιβή Γκουγκούλη-Νάνου και Θωμά Κωσταφάκα, και τον πρόεδρο της Κοινότητας Κοκκινοπηλού-Καλυβίων, Άλκη Παλάγκα, τους ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, προκειμένου να ανατεθεί η μελέτη στον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΑΕΝΟΛ ΑΕ, και να παραδοθούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια και οι επιμέρους μελέτες, ενώ στη συνέχεια τους διαβεβαίωσε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να κατατεθεί η μελέτη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης αναπλάσεων του Πράσινου Ταμείου και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο 2023-2024».

Η μελέτη έχει τίτλο «Ανάπλαση πλατείας Καλυβίων ΤΚ Κοκκινοπηλού» και έχει προϋπολογισμό 395.500,00 €.

Η αρχιτεκτονική πρόταση όπως σημειώνει ο Δήμος Ελασσόνας, συνδυάζει τη σύγχρονη αισθητική των δημόσιων χώρων που εξυπηρετούν τη συνάθροιση του κοινού με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του ναού του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος δεσπόζει στο κέντρο του χωριού και καθορίζει την επιλογή των υλικών και των χρωμάτων της νέας πλατείας.

Η μελέτη για τη νέα πλατεία υιοθέτησε πλήρως την επιθυμία των κατοίκων να διατηρηθούν τα δέντρα της πλατείας, εστιάζοντας έτσι στην ανάδειξή τους με πλατύτερους δεντροδόχους, ενώ παράλληλα διαμορφώνει νέους χώρους για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και πάγκων αναψυχής, για πέργκολες και συστήματα φωτιστικών σωμάτων.

20.1.2024