Δήμος Ερμιονίδας : Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δ.Σ. Ερμιονίδας για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Ερμιόνης

Δήμος Ερμιονίδας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Καταστήματος Ερμιόνης, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας. Όπως τονίζει, η ενδεχόμενη παύση της λειτουργίας του μοναδικού καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στην Δ.Ε. Ερμιόνης, θα έχει ως αποτέλεσμα την αναγκαστική εξυπηρέτηση των πολιτών από το Ταχυδρομικό Κατάστημα Κρανιδίου, που ήδη υπολειτουργεί.

Προσθέτει δε ότι, το Ταχυδρομικό Κατάστημα Ερμιόνης εξυπηρετεί τις ανάγκες τριών  Κοινοτήτων, της Ερμιόνης, του Ηλιοκάστρου και της Θερμησίας, οι οποίες έχουν αρκετή χιλιομετρική απόσταση και μεταξύ τους αλλά και από την έδρα του Δήμου, το Κρανίδι.

Υπενθυμίζει επίσης, τις επανειλημμένες έγγραφες αναφορές του προς τα ΕΛ.ΤΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, για την υποστελέχωση και μη ικανοποιητική και εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος Ερμιόνης. «Η διαρκής και σοβαρή υποβάθμιση των υπηρεσιών των δύο καταστημάτων ΕΛΤΑ, Κρανιδίου και Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών», αναφέρει.

Η επιβεβαίωση της αναστολής λειτουργίας του συγκεκριμένου Καταστήματος-προσθέτει- θα επηρεάσει ανεπανόρθωτα την καθημερινότητα των κατοίκων της Ερμιονίδας, οι οποίοι είναι ήδη θορυβημένοι με την ανωτέρω απόφαση, διαμαρτύρονται έντονα και δηλώνουν έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο :

  • Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία, την δυσαρέσκεια και την αντίθεση του για το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Καταστήματος Ερμιόνης στον Δήμο Ερμιονίδας και γενικά στη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. στην Ελληνική Επαρχία.
  • Επισημαίνει την αναγκαιότητα της παραμονής του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. Ερμιόνης στην Ερμιονίδα.
  • Ζητά  να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των κατοίκων του Δήμου .
  • Καλεί τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. να λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημα του Δήμου και να ανακαλέσει την απόφασή της για αναστολή λειτουργίας του καταστήματός της στην Ερμιόνη.
  • Ζητά την παρέμβαση την συμπαράσταση και την αρωγή της Ελληνικής Κυβέρνησης, των ΕΛ.ΤΑ. και όλων των αρμοδίων, ώστε το Ταχυδρομικό Κατάστημα Ερμιόνης, να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, οι οποίες απαιτούνται σε μία απομακρυσμένη τουριστική περιοχή, όπως είναι ο Δήμος Ερμιονίδας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο  αναφέρει επίσης εμφατικά ότι εξακολουθεί να αποτελεί πάγιο αίτημα η στελέχωση των δύο Ταχυδρομικών Καταστημάτων που υπολειτουργούν στον Δήμο Ερμιονίδας, εδώ και δύο έτη.

Τέλος, δηλώνει τη βούληση και την αποφασιστικότητα ολόκληρου του Δήμου Ερμιονίδας, να στηρίξει  κάθε προσπάθεια και δράση που προάγει κι ενώνει τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Το ψήφισμα κοινοποιείται στους αρμόδιους φορείς, αλλά και στους βουλευτές της Αργολίδας.

21.10.2023