Δήμος Ζακύνθου : Ο Δήμος υλοποιεί μια σημαντική δέσμευση για τα άτομα με αναπηρία

Ο Δήμος Ζακύνθου προχωρά στην εγκατάσταση τεσσάρων νέων συστημάτων SeaTrac σε παραλίες του νησιού, υλοποιώντας μια ουσιαστική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της προσβασιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική και τουριστική ζωή της Ζακύνθου.
Η εγκατάσταση ξεκίνησε από τις Αλυκές, ενώ τα συστήματα θα τοποθετηθούν επίσης στον Άγιο Σώστη, στην παραλία Banana στο Βασιλικό και στην κεντρική παραλία του Τσιλιβή.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, η οποία είχε εντάξει προεκλογικά στο πρόγραμμά της την προσβασιμότητα, την κοινωνική πολιτική και την ισότιμη συμμετοχή, μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο παρεμβάσεων που πλέον περνά στο στάδιο της υλοποίησης, καθώς κάθε δέσμευση ακολουθείται από πράξεις και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Τα συστήματα SeaTrac δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες να εισέρχονται και να εξέρχονται από τη θάλασσα με ασφάλεια, αυτονομία και αξιοπρέπεια, χρησιμοποιώντας απλό τηλεχειριστήριο. Η ομαλή μεταφορά πραγματοποιείται μέσω ειδικών σταθερών ραγών, περιορίζοντας τον κίνδυνο τραυματισμού και ενισχύοντας την ανεξάρτητη πρόσβαση στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Παρότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου, η εγκατάσταση των νέων συστημάτων δημιουργεί πλέον τις προϋποθέσεις ώστε τα επόμενα χρόνια η κάλυψη να αφορά ολόκληρη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου στις συγκεκριμένες παραλίες.
Ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι η διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας SeaTrac θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Ζάκυνθο, αναδεικνύοντας το νησί ως προορισμό που επενδύει στον προσβάσιμο και συμπεριληπτικό τουρισμό.

23.8.2026