Δήμος Ηρακλείου: Σύσκεψη για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Tο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου ήταν το αντικείμενο σύσκεψης του δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με την μελετητική ομάδα του έργου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για το χειρισμό μιας σειράς νευραλγικών ζητημάτων για το δήμο, όπως είναι η μελλοντική χρήση του χώρου του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», ο Βόρειος Οδικός Άξονας καθώς και τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν στο λιμάνι Ηρακλείου μετά την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης στον Όμιλο Γκριμάλντι από τη Βουλή. Αναλύθηκε επίσης η βαρύτητα μιας σειράς παραγόντων, όπως η αντιπλημμυρική  προστασία, η δημοτική οδοποιία, τα όρια των οικισμών και η αναμενόμενη αύξηση του πληθυσμού της πόλης τα επόμενα χρόνια.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε για μια ακόμη φορά την κεφαλαιώδη σημασία της εκπόνησης ενός νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. «Αναγνωρίζω ότι το εγχείρημα εμπεριέχει μεγάλες προκλήσεις και χρονίζοντα ζητήματα» δήλωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «H ολοκλήρωση του αποτελεί ζωτικό στόχο για το Δήμο. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην μελετητική ομάδα, υπάρχουν επίσης και οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει το έργο».

Οι μελετητές συμφωνώντας με τον δήμαρχο, σημείωσαν ότι τέτοιας κλίμακας χωροταξικός σχεδιασμός έχει να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και επεσήμαναν ότι κρίσιμος παράγοντας για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι η στενή συνεργασία των ικανών στελεχών του δήμου με τους μελετητές.

1.3.2024