Δήμος Ηρακλείου : Υπεγράφη η σύμβαση για την μελέτη ανέγερσης του Αποτεφρωτηρίου

Δήμος Ηρακλείου

Τη σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης ανέγερσης του Αποτεφρωτηρίου του Δήμου Ηρακλείου, υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 27/10, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο σχεδιασμός και η εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών Δήμου Ηρακλείου, σε ακίνητο που έχει επιλεγεί για τον συγκεκριμένο σκοπό, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. Η διάρκεια της σύμβασης είναι δώδεκα μήνες με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος αμέσως μετά την υπογραφή: «Η ανέγερση Αποτεφρωτηρίου στον Δήμο Ηρακλείου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που ομολογουμένως μας δυσκόλεψε, όμως δεν το εγκαταλείψαμε ποτέ. Έτσι φτάσαμε στην σημερινή υπογραφή, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου. Για εμάς η αυτοδιάθεση των ανθρώπων είναι θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα και θεωρούμε ότι με την λειτουργία Αποτεφρωτηρίου, το Ηράκλειο θα κάνει ένα καθοριστικό βήμα προς την κατοχύρωση αυτού του δικαιώματος».

28.10.2023