Δήμος Θέρμης : Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου

Στην κατάρτιση  ολοκληρωμένου Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας προχωρά ο Δήμος Θέρμης, με στόχο να αναδειχθεί η περιοχή ως τουριστικός προορισμός, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά έναν ευρύ κύκλο διαβούλευσης με τους προέδρους των κοινοτήτων, τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, κυρίως εκείνων οι οποίοι εμπλέκονται με τον τουρισμό (ξενοδόχους, επαγγελματίες της εστίασης κ.ά.), αλλά και με τους δημότες.

Ο κύκλος της διαβούλευσης άνοιξε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου με συνάντηση – συζήτηση με τους προέδρους των κοινοτήτων του δήμου η οποία έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

«Προχωράμε στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάδειξης και ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας, κάτι το οποίο και έλειπε και έχει ανάγκη ο δήμος μας. Υπάρχουν περιοχές και τοπόσημα στο δήμο μας τα οποία παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και μπορούν να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες. Ο ορεινός όγκος του δήμου μας διαθέτει τεράστιο φυσικό κάλλος, περιπατητικά μονοπάτια, γαστρονομικές προκλήσεις, μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα, σημαντικά θρησκευτικά μνημεία, αξιόλογες ξενοδοχειακές μονάδες κ.ο.κ. Όλα αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας θα αποτελέσουν τη βάση του Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης που εκπονούμε και καλώ κάθε πολίτη και κάθε επαγγελματία να συνδράμει με τις δικές του ιδέες και προτάσεις σ’ αυτήν την προσπάθεια», τονίζει ο δήμαρχος Θέρμης.

Ερωτηματολόγιο

Από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου οι πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν στη διαβούλευση συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα και στα social media του δήμου Θέρμης και των κοινοτήτων. Παράλληλα, θα αποσταλεί και ηλεκτρονικά, προς όλους και όλες που είναι εγγεγραμμένοι στην εφαρμογή Novoville και στα viber του δήμου και των κοινοτήτων.

Επίσης, έξω από όλα τα δημοτικά κτίρια καθώς και σε κεντρικά σημεία του δήμου θα αναρτηθούν αφίσες στις οποίες υπάρχει QR Codes το οποίο ο κάθε δημότης – κάτοικος του δήμου θα μπορεί να σκανάρει ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο. Η προθεσμία απάντησης στο ερωτηματολόγιο είναι έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

«Οι απαντήσεις των πολιτών θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στην κατάρτιση του Σχεδίου καθώς η τουριστική βιομηχανία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες, που απαιτούν βαθιά γνώση των δεδομένων και χαρακτηριστικών όλου του δήμου και η άποψη των ίδιων των πολιτών θα συμβάλει στην κατανόηση των αναγκών του μέσου καταναλωτή του τουριστικού προϊόντος, ώστε η ικανοποίησή τους να είναι ένα συνεχές μέλημα», αναφέρει ο δήμαρχος Θέρμης.

Η επεξεργασία των απαντήσεων του ερωτηματολογίου καθώς και οι προτάσεις οι οποίες θα κατατεθούν στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους φορείς θα γίνει από τον δήμο σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία WISE RAM η οποία έχει αναλάβει να εκπονήσει το Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας.

12.9.2024