Δήμος Καλαμάτας :«Πατάτες για Καλό Σκοπό» σε ιδρύματα και κοινωνικές δομές στην περιοχή του Δήμου

Ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα η  δράση «Πατάτες για Καλό Σκοπό» που διοργάνωσε το τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και των εταιρειών AGRIMORE, COMPO EXPERT, UPL, GREEN PROJECTS.

Η εν λόγω δράση αφορούσε την καλλιέργεια πατάτας στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και μέσω αυτής επιτεύχθηκαν πολλαπλοί στόχοι, όπως η εκπαίδευση των φοιτητών/τριών, η ενίσχυση της συνεργασίας της πανεπιστημιακής κοινότητας με αξιόλογες εταιρείες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κοινωνική προσφορά.

Η συγκομιδή πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου με τη συμμετοχή Καθηγητών, Φοιτητών/τριων του τμήματος Γεωπονίας, και Εθελοντών.

Οι παραχθείσες ποσότητες δωρίσθηκαν στους εξής φορείς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καλαμάτας: Νοσοκομείο, ΚΕΦΙΑΠ, Κοινωνικό Μαγειρείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κιβωτός του Κόσμου, Παιδικά Χωριά SOS, Ίδρυμα Στέγη της Εκκλησίας, Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού (Προφ. Ηλία), ΙΡΙΣ Εκπαιδευτική Διαχειριστική, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, “ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ” Δράση για την Ανάπτυξη.

10.9.2024