Δήμος Λαρισαίων: Νέο δίκτυο κάδων ανακύκλωσης τηγανέλαιων

Νέο δίκτυο «πορτοκαλί» κάδων, για τη συλλογή και ανακύκλωση χρησιμοποιημένων βρώσιμων ελαίων (τηγανελαίων) βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών της Λάρισας, στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής για ενίσχυση της κουλτούρας ανακύκλωσης στην πόλη.

Σε πρώτη φάση, τοποθετούνται 50 κάδοι συλλογής χρησιμοποιημένων ελαίων, σε επιλεγμένα σημεία στο κέντρο και τις συνοικίες της Λάρισας, καθώς και σε Γιάννουλη και Φαλάνη.

«Δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας να χρησιμοποιήσουν ακόμη ένα ρεύμα εναλλακτικής διαχείρισης, να συλλέγουν και να ανακυκλώνουν ένα υλικό (το χρησιμοποιημένο λάδι) που αποδεδειγμένα επιβαρύνει το περιβάλλον, ιδιαίτερα τον υδροφόρο ορίζοντα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δ. Λεωνιδάκης, σημειώνοντας ότι με ένα λίτρο μαγειρικού ελαίου μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα λίτρο βιοκαύσιμα.

Ο κ. Λεωνιδάκης ενημέρωσε επίσης ότι ο Δήμος έχει μεριμνήσει για την τοποθέτηση των “πορτοκαλί” κάδων στα σημεία όπου υπάρχουν και οι κάδοι συλλογής ιματισμού, ώστε να μπορούν οι συμπολίτες να “συνδυάζουν”, εφόσον μπορούν, δράσεις ανακύκλωσης.

« Θέλουμε να ενισχύσουμε την κουλτούρα ανακύκλωσης στους συμπολίτες μας, ώστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να υιοθετήσουμε μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον. Καλούμε όλους τους πολίτες, να αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία», κατέληξε.

5.10.2024