Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης : Σύμβαση για μελέτη κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία της Πεύκης

Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Το δικό της υπόγειο πάρκινγκ θα αποκτήσει η Πεύκη, μαζί με τις γενικότερες παρεμβάσεις που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της. Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης υπέγραψε χτες τη σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία και θα εκπονήσει τις μελέτες, που αφορούν στα υποέργα της Πράξης «Ανάπτυξη Αστικών Περιοχών του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης» συνολικού προϋπολογισμού 10.704.000 ευρώ, με τις μελέτες που ανατέθηκαν να έχουν προϋπολογισμό 341.690 ευρώ.

Το πρώτο σκέλος αφορά στο σύνολο των μελετών τεχνικών και υποστηρικτικών για την κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης και της υπερκείμενης πλατείας στην Πεύκη, δηλαδή αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική, τοπογραφική, κυκλοφοριακή μελέτη. Πρόκειται για έργο που διεκδικεί ο δήμος από την εποχή που αποκτήθηκε το συγκεκριμένο ακίνητο. Η χρηματοδότηση ύψους 4.563.200 ευρώ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το δεύτερο σκέλος αφορά στη βιοκλιματική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων του δήμου, με έμφαση στην ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία και συμπεριλαμβάνει ειδική αρχιτεκτονική, ηλεκτρομηχανολογική, τοπογραφική μελέτη και μελέτη φυτοτεχνικής διαμόρφωσης. Η χρηματοδότηση του έργου ύψους 5.799.067 ευρώ, επίσης έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Μια προσπάθεια πολλών ετών, που ξεκίνησε επί δημαρχίας Παύλου Καμάρα και είχα την τιμή να είμαι αντιδήμαρχός του, όταν ως δήμος αποκτήσαμε τον χώρο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρίδης και προσέθεσε: «Πλέον ξεκινά η εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών, αξιοποιώντας και τις υπάρχουσες προμελέτες από τις υπηρεσίες μας, ενώ έχει βρεθεί και η χρηματοδότηση για την κατασκευή της κεντρικής πλατείας της Πεύκης και του υπόγειου πάρκινγκ. Σημαντικό έργο είναι και η βιοκλιματική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων του δήμου μας, του οποίου οι μελέτες επίσης ξεκινούν. Πρόκειται για ένα έργο που θα συνδέσει το κέντρο της Πεύκης με το κέντρο της Λυκόβρυσης και το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών».

1.9.2023